Caldes de Malavella anuncia que les obres del nou institut estaran enllestides aquest estiu

Els alumnes podran deixar enrere els barracons

L'Ajuntament de Caldes de Malavella (Selva) preveu que les obres del nou institut estaran enllestides aquest estiu, per la qual cosa els alumnes abandonaran els barracons de cara al proper curs. Aquesta infraestructura, amb un cost de prop de 4 milions d'euros (MEUR), dels quals els consistori n’ha aportat 500.000 euros, consta de dues parts diferenciades: l’espai d’administració i biblioteca i un aulari de dues plantes. La biblioteca té un accés independent per poder-se utilitzar fora de l’horari lectiu.

També constarà de dos patis: un de més reservat i un de més gran amb pistes esportives situat a la façana principal. L’entrada al recinte s’efectuarà per l’avinguda Països Catalans i davant la porta principal la vorera serà tres metres més ample del normal per facilitar l’entrada dels alumnes. 

Aquest equipament s’està construint just al costat de l’escola La Benaula amb la qual compartiran certs espais en cas de necessitat. Per a la regidora d’ensenyament, Àngela Frigolé: “la construcció d’aquest nou equipament és molt important perquè posa fi a l’ensenyament en barracons al nostre municipi”. Per la seva banda l’alcalde, Salvador Balliu, ha destacat que: “les obres avancen a molt bon ritme i esperem que estiguin llestes aquest estiu, pel que és gairebé segur que el curs vinent podrà ja començar al nou equipament”.

L'anunci arriba després que aquesta setmana part de l’equip de govern, juntament amb l’equip directiu de l’institut, han visitat les obres del nou centre educatiu acompanyats per l’arquitecte Josep Maria Fabregat. En la visita d’obres també hi va ser present Martí Fonalleras, Director de Serveis Territorials i tècnics del Departament i de l’Ajuntament.