Un detingut a Girona per comunicar les respostes de l'examen de conduir en plena prova a través del mòbil

La Guàrdia Civil creu que es podria tractar d'un grup organitzat

Agents de la Guàrdia Civil van detenir a Girona a una persona de nacionalitat hindú, veí de Sant Boi de Llobregat (Baix Llobregat), de 31 anys d'edat i amb permís de residència a Espanya, com a presumpte autor de delictes contra l'Administració Pública i falsedat documental.

La investigació es remunta fa uns mesos quan funcionaris de la Prefectura Provincial de Trànsit van sospitar de la conducta irregular de diverses persones que es trobaven realitzant l'examen teòric per a l'obtenció del permís de conduir tipus B, i que podrien haver utilitzat algun tipus de suport tècnic i suport exterior per superar la prova.
 
La Guàrdia Civil, en col·laboració amb la Prefectura, va establir dilluns passat un dispositiu durant la celebració dels exàmens teòrics amb l'objectiu de detectar alguna conducta estranya. Durant la prova els agents van detectar persones de diferents nacionalitats, algunes d'elles amb escassos coneixements de l'idioma, podien estar sent recolzades des de l'exterior mitjançant l'ús de mitjans tècnics (auriculars i micròfons entre d'altres), presumiblement per obtenir les respostes correctes a les preguntes formulades, a través dels seus telèfons mòbils.

Els agents van realitzar diverses inspeccions on van veure que diversos aspirants i la persona detinguda -un ciutadà de nacionalitat hindú que es trobava a l'exterior- disposaven de telèfons mòbils, auriculars, micròfons i altres mitjans electrònics per comunicar-se, a més de prop de 3.000 euros en efectiu i un vehicle d'alta gamma.

De les investigacions realitzades per la Guàrdia Civil creuen que es podria tractar d'un grup organitzat que, a canvi d'una elevada quantitat de diners, prepararia i dotaria de mitjans tècnics als examinats amb l'objectiu de facilitar-los les respostes durant l'examen.

De moment, la investigació ha conclòs amb un detingut i tres persones més en qualitat de investigades. Les diligències, el detingut i el material confiscat van ser posats a disposició de Jutjat d'Instrucció de Guàrdia de Girona.