L'Escola de Música Moderna de Girona estrena el musical padagògic 'Wonderland'

L'espectacle s'ha programat pel 5 i 6 de març al Teatre i en 'streaming'

'Wonderland' és el resultat artístic d'un dels programes formatius amb més recorregut de La Moderna, el Taller de musicals, en què s'ofereix una formació multidisciplinària de cant, teatre i dansa a nois i noies d'entre 12 i 17 anys. El centre educatiu està gestionat per la cooperativa de treball Girona Artelier, que adopta el rol de productora de l'espectacle.

Després dels espectacles 'On Blue' (2016), 'A Bit of Broadway' (2018) i 'Dones, el musical' (2019), 'Wonderland' és el quart dels musicals de producció pròpia que té lloc a la ciutat. En aquesta ocasió, l'espectacle tracta temes com la gelosia, el masclisme i els prejudicis a través de la consciència personal i la introspecció, i està recomanat per a majors de 12 anys.

Inicialment es preveia estrenar el juny de l'any passat, però la covid-19 va afectar-ne la producció i les funcions es van reprogramar per a aquest 2021. Ara, es podrà veure el 5 i 6 de març al Teatre Municipal. Seran dues funcions que començaran a dos quarts de vuit del vespre, amb públic i aforament limitat al 50%. Com a novetat, aquest any també hi haurà l'opció de veure el musical en directe des de casa en 'streaming', a través del canal de Youtube de La Moderna, amb l'objectiu d'arribar a un públic més ampli, més enllà dels confinaments perimetrals actuals marcats per la pandèmia.

El vicealcalde i regidor de Cultura, Quim Ayats, ha posat l'espectacle com "un exemple de treball transversal i inclusiu" i ha agraït "la persistència" de l'escola de música i de tot l'equip de 'Wonderland' per superar "les dificultats de la covid-19". "S'ha fet una aposta per reprogramar i no per cancel·lar; una aposta que també hem fet i seguirem fent des del govern de Girona, en favor de la cultura en tots els seus àmbits", ha remarcat.

En llengua de signes

A banda, aquesta quarta edició presenta una altra novetat important, i és que serà accessible en llengua de signes catalana. L'obra tindrà interpretació simultània durant les dues funcions presencials i, a més, gràcies a la formació impartida per la productora Multisignes, els onze nois i noies protagonistes del musical també utilitzaran aquest llenguatge per interpretar quatre cançons de l'espectacle.

Com s'ha fet en les darreres ocasions, 'Wonderland' tindrà la participació de diversos agents socials, educatius i culturals del territori. Els alumnes i les alumnes del Grau Superior de So per Audiovisuals i Espectacles de l'Escola Tècnica de l'Espectacle Casa de la Música (ETECAM) realitzaran en aquest acte el seu projecte de directe, i alumnat del Grau en Comunicació Audiovisual i Multimèdia de l'Escola Universitària ERAM participarà en la gravació de l'espectacle i en la seva retransmissió per 'streaming'. 'Wonderland' també comptarà amb una alumna de pràctiques del programa d'inserció laboral de la Fundació Ramon Noguera.

En aquest sentit, el regidor d'Educació i Infància, Àdam Bertran, ha destacat "la feina transversal i conjunta, no només entre administracions i entitats, sinó també entre l'educació i la cultura, perquè només així, de forma coordinada, es pot avançar i assolir objectius transformadors per a la ciutadania, un projecte de ciutat obert a tothom". "Girona ha de ser ciutat educadora en els valors cívics a temps complet, en tot moment, uns valors que garanteixin més i millors oportunitats educatives, més enllà de l'escola", ha assegurat Bertran.

La idea original i la direcció artística del projecte són de la directora de l'Escola de Música Moderna de Girona, Montserrat Cristau; la dramatúrgia i la direcció escènica són de Jordi Subirà; la direcció coreogràfica és de Paloma Solanas, de Nou Espiral, i la direcció musical és de Joel Riu. En aquesta edició, i arran de la pandèmia, la música en directe anirà a càrrec d'una banda reduïda formada per cinc professors de La Moderna.

El projecte compta amb el suport de la Diputació de Girona, l'Ajuntament de Girona i l'Ajuntament de Salt. Les entrades ja estan a la venda i es poden comprar a través del web del Teatre Municipal de Girona.