Incendi de sentiments

Clara Segura i Julio Manrique van omplir de llàgrimes el Teatre Municipal de Girona

El libanés Wajdi Mouawad presenta una història dolorosa, plena de sofriment però també bellesa en la que Jeanne i Simon Marwal iniciaran una creuada per fer realitat l'última voluntat de la seva difunta mare; Nawal Marwal. L'autor, va escriure "Incendis" el 2003 i des d'aleshores ha rebut diversos premis pel seu text, aconseguint una nominació als Oscar el 2010 en la categoria de "Millor pel·lícula estrangera".

Durant les tres hores en les que es desenvolupa la història els espectadors són sacsejats, colpejats, bufetejats i, en definitiva, apallissats per un riu de sentiments, records, vivències i successos. Mouawad pren la màxima del "res és el que sembla" i l'eleva a la seva màxima expressió per fer navegar al públic cap a un final desconcertant, impactant i inesperat.

El terratrèmol d'emocions es fa palès des dels primers minuts de l'obra i es manté fins al final. En aquest sentit es fa indispensable destacar el treball de Clara Segura i Julio Manrique, que despleguen una actuació magistral que només es pot aconseguir fruit d'una gran concentració i fortalesa mental. L'obra, posa de relleu l'absurd dels conflictes civils i, alhora, és una oda a l'amor i les relacions que no deixa a ningú indiferent.

"Incendis" s'acomiada demà del festival Temporada Alta en una darrera representació a les 6 de la tarda. Avui també es pot veure en un passi a les nou del vespre.