El sociosanitari de Lloret de Mar ja no té casos de coronavirus al centre

Van arribar a haver-hi 9 pacients i 1 professional contagiats

Els casos de covid-19 detectats a l’Hospital Sociosanitari de Lloret de Mar s’han donat per tancats aquest dimarts i el centre, juntament amb la Residència Asil Nicolàs Font, torna a ser qualificat de verd, és a dir, sense cap pacient contagiat per coronavirus. S’han realitzat tests ELISA als 9 pacients positius i en aïllament que hi havia per conèixer la seva immunitat davant de la malaltia i tots han generat anticossos fet que ha permès que se’ls pogués desaïllar.

A l’Hospital Sociosanitari de Lloret de Mar hi havia un total de 9 pacients positius i 1 professional. Dijous 11 de febrer es va iniciar el procés de desaïllament al centre després que es realitzés a les persones amb coronavirus les proves pertinents per determinar el seu estat immunològic. Aquest dilluns s’ha realitzat el test ELISA a l’últim pacient que quedava en aïllament i que també se l’ha pogut desaïllar.

La situació clínica dels pacients ha estat vigilada i seguida diàriament pels professionals sanitaris del centre. A més, a partir d’aquest dilluns els pacients amb més autonomia de la residència ja poden fer una sortida al dia fora del centre i els familiars també els poden treure quan els toca la visita setmanal. El retorn al centre es fa seguint unes mesures concretes d’higiene.

El primer cas positiu es va donar en un dels usuaris de la tercera planta el 24 de gener quan va presentar símptomes compatibles amb el coronavirus i un professional del centre va sortir positiu el mateix dia. Des de la direcció del centre es va procedir a cribrar tots els pacients i residents –un total de 70– per detectar si hi podia haver més casos i a tots els professionals –un total de 75–. Finalment hi va haver 9 pacients positius i 1 professional.

Els casos es van concentrar tots a la tercera planta del centre sociosanitari i els pacients contagiats ja havien rebut la primera dosi de la vacuna contra la Covid-19 feia uns dies. Per això, en les pròximes setmanes els equips de vacunació s’hi desplaçaran per completar la vacunació i administrar-los també la segona dosi que no la van poder rebre el passat 6 de febrer quan es va posar a la resta de persones del sociosanitari i residència.