Marina Geli no veu la seva candidatura com un desafiament a la direcció del PSC

Fins ara, el cap de llista socialista a la demarcació sempre ha estat el que ha proposat l'agrupació local de Girona

L'agrupació local del PSC a Girona va acordar ahir al vespres proposar Marina Geli com a cap de llista de la demarcació per a les eleccions del 25 de novembre. Els militants socialistes gironins han decidit per unanimitat proposar a la federació de comarques gironines del PSC que Geli encapçali la llista. La comissió de llistes haurà d'aprovar la proposta de candidatura gironina el proper 11 d'octubre, llista que haurà de ser ratificada finalment pel Consell de Federació el dia 14.

En el procés per elaborar les llistes socialistes, cada agrupació local proposa noms i després el primer secretari -en aquest cas Juli Fernández juntament amb la comissió de llistes- estableix l'ordre que acaba ratificant del Consell de Federació. Les agrupacions locals no tenen cap obligació de proposar un nom per a encapçalar les llistes, tot i que la de Girona ha decidit dipositar la confiança en Marina Geli.

Tot i que la decisió de l'agrupació local de Girona no és vinculant, sí que és l'agrupació amb més pes a la demarcació i el candidat que ells han proposat sempre ha acabat essent el cap de llista. "És un procés que tot just acaba de començar, no és definitiu", ha afirmat Marina Geli.

Geli representa clarament l'ànima catalanista del PSC. "Tinc una posició definida dins el partit, em sento totalment PSC, vull engrandir-lo i que sigui el pal de paller de l'esquerra catalana", ha afirmat Marina Geli. De fet, és una de les signants del manifest sobiranista fet per membres del PSC amb el qual demanen a la direcció del partit sensibilitat nacionalista i defensen la convocatòria d'un referèndum convocat pel Parlament. També signen el document els exconsellers Antoni Castellsn i Ernest Maragall i l'alcalde de Lleida, Àngel Ros.

Segons Marina Geli, que l'agrupació local del PSC a Girona la proposi com a candidata no s'ha d'entendre com cap desafiament cap a la direcció. "No hi ha confrontació", ha assegurat. De fet, ha recordat que ella mateixa va donar suport a Juli Fernández -allunyat de la seva visió nacional- perquè es convertís en el primer secretari del PSC a les comarques gironines.

Geli, que s'havia plantejat abandonar la política després dels darrers canvis dins el PSC, ha explicat que molta gent li ha demanat que no abandonés el vaixell i que posés la seva experiència política al servei del partit i del país. "Espero a veure què diu la federació, després decidiré", ha explicat.

L'assemblea de l'agrupació local també ha acordat proposar a la Federació que la llista gironina incorpori a Ignasi Thió, Maite Guerrero, Marc Lamuà i Joaquim Mazo. També han demanat que Joaquim Nadal, president de la federació de comarques gironines i membre d'aquesta agrupació local, tanqui la llista "de manera imprescindible".