Figueres acorda amb Adif i l'Estat començar a treballar per eliminar els passos a nivell

Aquesta és una reivindicació històrica sense solució a dia d'avui

L’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, el vicealcalde, Pere Casellas, el segon tinent d’alcalde, Jesús Quiroga i el regidor d’Urbanisme, Xavier Amiel, s’han reunit avui amb el secretari general d'Infraestructures, Sergio Vázquez i representants d’Adif per desencallar la supressió dels passos de nivell del centre de la ciutat.

Aquesta és una reivindicació històrica que porta anys arrossegant la ciutat que va perdre una oportunitat per desfer-se'n durant els projectes de l'arribada del Tren d'Alta Velocitat (TAV).

La reunió entre l’Ajuntament i els representants del ministeri ha servit per establir un compromís de treball conjunt, per treballar per a la calendarització i trobar una solució definitiva. Així mateix, també s’ha acordat intercanviar informació per tal d’establir una correcte solució i que sigui de consens.

Lladó ha valorat la reunió explicant que  “Figueres pateix des de fa massa anys els dos passos de nivell a la ciutat. No ens podem permetre la ciutat dividida en dos i que no garanteix la igualtat d’oportunitats per a les persones i del perill que suposa a nivell de seguretat el pas del tren per dins la ciutat. Cal calendaritzar i exigir una solució definitiva, no podem esperar més. Nosaltres com a Ajuntament estem fent els deures, treballant amb el nou POUM, i cal que el ministeri faci la seva feina”.