Les obres d'urbanització del LOGIS Empordà encaren la recta final amb l'objectiu d'acabar pel juliol

Suposa una inversió de 6,7 MEUR que permetran implantar empreses com ara Amazon

Les obres del LOGIS Empordà avancen a bon ritme i si no es trenquen les previsions podrien estar acabades aquest mes de juliol. Aquest dimarts al matí el secretari d'Infraestructures, Isidre Galvin i el president de CIMALSA, Enric Ticó, han visitat els treballs que van començar el setembre de 2020. A dia d'avui encara s'està construint la xarxa pluvial i residual del sector, una inversió que suposa el 30% del pressupost total.

Aquesta segona fase de les obres permetran connectar tots els vials de la zona. Amb això, CIMALSA posarà a la venda 328.000 m2 addicionals de terrenys per a les empreses logístiques. La previsió és que en aquesta extensió s'hi puguin instal·lar entre 12 i 15 empreses noves, entre les que hi haurà Amazon, més enllà de les que ja ho han fet en la primera fase de les obres. Es calcula que la implantació de les noves marques representaria una inversió de més de 185 milions d'euros i la creació de 1.900 llocs de treball.

Galvín ha assegurat que les obres que es fan a l'Empordà possiblement són "l'obra d'urbanització més important a Catalunya" i per això creu que "aviat" representarà un conjunt d'"inversions estratègiques" pel territori.

En les obres també s'han traslladat totes les oliveres que hi havia plantades i es posaran més de 600 espècies autòctones d'arbres al voltant del LOGIS Empordà per crear un "encoixinat vegetal", tal com diu un comunicat enviat per CIMALSA, que permetrà una transició mediambiental entre el sector i els terrenys rústics que l'envolten.

Les obres del LOGIS Empordà (que ocupa 73 hectàrees) hauran d'anar acompanyades del sector ce5 (50 Ha) i la futura Terminal Ferroviària del Far d'Empordà (24 ha). Ambdós projectes es troben en desenvolupament del planejament urbanístic. Tot plegat crearà el HUB intermodal El Far-Vilamalla. Aquest projecte preveu l'estalvi de 70.650 tones de CO2 a l'any.

De moment ja hi ha quatre empreses instal·lades al LOGIS, amb una inversió de 4 milions d'euros i la creació de 35 llocs de treball. Tot i així, hi ha quatre parcel·les venudes pendents d'edificar. L'ocupació és del 13,8% en aquesta fase 1.