La Diputació obrirà una línia d'ajuts per als autònoms i microempreses culturals afectades per la pandèmia

La moció preveu subvencions a aquelles que tinguin un màxim de 12 treballadors

Nous ajuts per al sector cultural. La Diputació de Girona ha acordat per unanimitat obrir una línia de subvencions per a autònoms i microempreses d'un màxim de 12 treballadors per pal·liar els efectes de la pandèmia. La moció, que han presentat els socialistes, s'ha transaccionat amb l'equip de govern i ara caldrà fixar-ne les bases. De moment, el que s'ha acordat és que sigui incompatible amb altres ajuts que ja s'estiguin donant des de l'organisme.

La diputada socialista, Sílvia Paneque, ha celebrat les mesures que la Diputació ha implantat en els darrers mesos però ha dit que calia fer un pas més amb ajuts "específics" per a aquests col•lectius "en favor de la recuperació d'un dels motors de l'economia gironina".

En el mateix sentit s'ha pronunciat el portaveu de JxCat, Albert Piñeira, que ha reivindicat la importància de la Cultura i, molt especialment, a la demarcació de Girona. "Crec que el sector està content amb la resposta que hem donat però calia acabar de completar-ho perquè aquest 2021 també ha començat malament per a la cultural i no tindrem una situació normalitzada en força temps", ha insistit.

La portaveu de la CUP, Laia Pèlach, també ha defensat els ajuts i ha lamentat que d'altres administracions, com la Generalitat i l'Estat, no estigui fent el paper que haurien de fer. "Demanem que les ajudes les assumeixi qui les ha d'assumir", ha afegit. En el mateix sentit, s'ha pronunciat el diputat dels independents, Carles Motas, que ha criticat que moltes vegades són els ajuntaments els que han de para el cop perquè les altres administracions no ho fan.

La polèmica per l'ampliació de la carretera de Siurana

D'altra banda, al torn de preguntes, Pèlach ha preguntat en quin estat en troba el projecte d'ampliació de la carretera GI-6219 de Siurana d'Empordà (Alt Empordà). El president de la Diputació, Miquel Noguer, ha defensat que, malgrat que hi ha una part d'oposició al territori, les obres previstes responen a criteris "tècnics" i de seguretat.

En aquest sentit, el diputat de JxCat, Jordi Xargay, ha explicat que el projecte està aprovat i que, d'entrada, compta amb el suport de l'Ajuntament. Xargay ha recordat que la carretera té una mitjana d'uns 527 vehicles diaris i que el 10% són camions. "La carretera només fa 4,5 metres d'amplada", ha recordat.

Malgrat això i a petició de diversos grups, Noguer ha dit que continuaran parlant amb el consistori i que la voluntat és que totes les parts hi estiguin d'acord.

Comiat de Paneque

El d'avui, tot i que telemàtic, ha estat el darrer ple de la diputada Sílvia Paneque, que deixarà el càrrec després que hagi estat escollida diputada al Parlament per Girona en les eleccions d'aquest diumenge. Paneque s'ha acomiadat agraït els suports i remarcant que els diputats socialistes continuaran defensant l'obertura de la Diputació.