Les seccions locals d'ERC i SI a Platja d'Aro reclamen una coalició independentista

"Si nosaltres podem posar-nos d'acord, vosaltres també", han dit als dirigents barcelonins

Després de la fallida cimera per la independència que es va mantenir ahir a Barcelona entre ERC, Si, RCat i Democràcia Catalana, les seccions locals dels republicans i Solidaritat han emès un comunicat reclamant una coalició unitària per les properes eleccions.

Ambdós partits s'han posat com a exemple als dirigents barcelonins i han dit que "si nosaltres podem posar-nos d'acord, vosaltres també". Els independentistes de Castell-Platja d'Aro apel·len a fer un "exercici de responsabilitat", ja que "li devem a més d'un milió i mig de persones".

Sense acord

El comunicat arriba després que ahir ERC, SI, DC i Rcat no arribessin a un acord per concórrer junts als comicis adduint el poc temps que han tingut per negociar i obrir el procés per la formació d'una gran coalició electoral independentista.

La complexitat de la formació d'aquesta coalició i el poc temps disponible han propiciat que els diferents partits hagin descartat l'opció de la coalició per al 25-N i hagin demanat només el vot per la independència. Tot i així, van manifestar la voluntat de continuar amb les converses i es comprometen a obrir una taula de treball amb totes les forces independentistes amb la voluntat de concretar una col·laboració en el futur.