La Cambra de Comerç de Girona aposta per la independència

L'entitat critica "l'incompliment continuat" dels compromisos adquirits del govern estatal amb els ciutadans catalans

El document, que s'ha aprovat en el ple de la Cambra de Comerç de Girona realitzat al Parc Tecnològic i Científic de la UdG fa referència al procés que viu Catalunya després de la gran manifestació de l'onze de setembre i del procés que va conduir a la resolució del Parlament de convocar els catalans a una consulta durant la pròxima legislatura. "El reconeixement del dret a decidir ha passat a ser un element fonamental en el nostre marc democràtic", afirma l'entitat. Segons la Cambra de Comerç el procés actual social i política està creant "un alt grau d'il·lusió" que trenca amb les visions negatives i la manca de confiança generalitzada per l'actual crisi econòmica.

En aquest document, l'entitat gironina destaca que - des del 2006- ha estat a favor dels interessos dels catalans i del pacte fiscal i, en el text, critica que la resposta estatal a totes les demandes catalanes ha estat "l'incompliment continuat de compromisos econòmics" amb "l'escamoteig de les aportacions previstes a la disposició addicional tercera i el fons de competitivitat" i la manca d'inversions al territori com l'N-II o el corredor mediterrani. Per aquest motiu, la Cambra gironina ressalta que cal un "nou camí" que permeti avançar en la resolució dels "desequilibris" actuals. "La resolució que ha aprovat el Parlament obre un nou camí que resultava inimaginable fins fa poc temps", assenyalen.

Davant d'aquesta situació, l'organització ressalta que cal "incorporar" una majoria social sòlida i transversal per encarar aquest trajecte "complicat i ple d'obstacles" que permeti que totes les institucions de la Generalitat surtin enfortides. "Creiem que ara cal refermar els nostres tradicionals llaços de relació amb Europa i avançar en el procés pel dret a decidir, sempre sobre la base democràtica, serena, constructiva i legal que caracteritza la societat catalana", conclou el text.