Cues destacables per votar especialment en els pavellons gironins

Alguns votants han patit moments de confusió a l'hora de trobar la seu

Els pavellons de les comarques gironines han registrat cues destacables de votants al llarg del matí d'aquest diumenge. En alguns llocs l'espera ha arribat a ser d'entre mitja hora i una hora per exercir el dret a vot.

Un dels punts amb més afluència ha estat al pavelló de Santa Eugènia de Girona. Durant tot el matí s'han format llargues cues a l'entrada. El problema ha estat que, a banda dels electors propis que els hi tocava aquest local, s'hi han desplaçat molts altres que creien que era el seu.

La realitat, però, és que tots aquests votants havien d'anar al pavelló de Montfalgars, una seu nova en aquestes eleccions. El problema, expliquen diverses persones afectades, és que a la targeta censal no deixava clar on havien de votar. És el cas de la Laura, una veïna que ha canviat de domicili recentment i que es trobava amb aquest problema.

"Hi ha hagut una mica de caos. A mi m'ho han resolt, però hi ha un senyor que porta més de tres hores voltant, intentant esbrinar on ha d'anar. La veritat és que es podria haver fet molt millor", assenyala.

A Fontajau, les cues han estat destacables durant tot el matí, però la impressió de molts dels electors no era dolenta. La Montserrat explica que ha estat "molt fàcil" i reconeix que "patia una mica", però deixa clar que confia amb les mesures de seguretat. "He hagut de fer cua, però en eleccions anteriors també la feia. No passa res", concreta.

La Núria ha votat una estona més tard i remarca que abans havia de fer-ho al col·legi de Taialà que és "molt més petit que Fontajau". "Ha estat un encert canviar-ho. Ho trobo molt bé", destaca.

Normalitat a les meses

A les nou del matí d'aquest diumenge el 98% de meses de les comarques gironines estaven constituïdes. Han estat poques, doncs, les incidències que s'han registrat a la demarcació. Una d'elles ha estat a la seu electoral al barri de Vila-Roja a Girona, on fins a tres quarts de deu no han pogut començar a votar els electors – que ja feien cua a fora del col·legi sota la pluja –. El problema ha estat que un dels titulars de la mesa no s'ha presentat i el suplent es negava a quedar-se. Finalment, l'han convençut i tot s'ha desenvolupat amb normalitat.

En total, els 510.478 gironins cridats a les urnes aquest diumenge han pogut exercir el seu dret a vot sense problemes. Cal tenir en compte, això sí, que hi ha 25.941 persones que han demanat votar per correu. Un vot per correu que al final de la jornada s'afegirà al que hi hagi a les urnes, quan el col•legi electoral corresponent hagi tancat.