Sales de banquets i poliesportius, algunes de les noves seus electorals pel 14-F

Els treballadors municipals gironins acaben de posar a punt els 361 locals electorals

Els treballadors municipals dels 221 pobles de les comarques gironines ultimen els darrers detalls per deixar a punt les 853 meses electorals, repartides en 361 seus. A la demarcació hi haurà 32 menys que el 2017. El motiu, és perquè en alguns pobles s'ha concentrat tot en un sol local electoral que compleixi amb les mesures de seguretat necessàries. El cas més rellevant és a Palamós, que demà es convertirà en la seu més gran de Catalunya. Allà hi hauran fins a 21 meses.

Una altra localitat que ha seguit les recomanacions del Procicat ha estat Cassà de la Selva. Si fa tres anys hi havia nou meses repartides pel poble, ara es concentren totes al pavelló polivalent que es troba al polígon industrial. Aquest matí, els treballadors municipals enllestien els últims detalls, com la instal·lació de les carpes, les tanques per a les cues o enganxar senyals a terra per fixar una distància de seguretat.

L'alcalde de Cassà, Robert Mundet, reconeix que la mesura pot haver generat certa confusió entre els veïns però deixa clar que "era la millor solució". A més, reivindica que les mesures de seguretat estan garantides i està convençut que "no hi haurà cap problema". "La veritat és que només es pot venir, votar i marxar.", concreta.

On també ho tenen tot a punt és al restaurant Mont-Ferran de Blanes. Aquesta sala de banquets serà demà un dels 361 punts de votació de les comarques gironines. El seu propietari, l'Eugenio González, explica que va acceptar de seguida quan li van proposar.

I és que la pandèmia ha obligat a tancar el negoci de manera momentània a l'Eugenio que aquest diumenge canviarà els clients per votants. Al restaurant s'hi han instal·lat tres meses de votació. A més, els electors hauran d'entrar per la porta principal i la sortida serà per la d'emergència, just a l'altra banda del local, al costat de la barra.

L'Eugenio és un dels votants que està cridat en una de les tres taules del seu restaurant. Ironitza dient que com que té alguna dificultat per caminar li han posat la mesa a sota a casa seva perquè pugui exercir el seu dret.

510.478 electors

A les comarques de Girona són 510.478 les persones cridades a les urnes. En total s'escullen disset diputats, en un total 853 meses. Tot i que el nombre de locals electorals és menor que l'any 2017, sí que ha augmentat el nombre de meses en 28 arreu de la demarcació. Pel que fa a les seccions, el nombre s'ha mantingut gairebé estable. De les 531 de fa tres anys a les 533 d'aquesta vegada.