Increment del 60% de turistes durant aquest estiu a Girona

L'alcalde ho atribueix a "l'èxit" de les accions promocional i destaca que creixen mercats emergents com el rus i l'americà

El punt d'atenció per als visitants s'ha situat durant els mesos d'estiu als baixos de l'ajuntament, ja que l'Oficina Municipal de Turisme -la de la Rambla- ha estat en obres per reformes, tot i que aquesta setmana ha tornat a obrir portes. Per aquest punt d'atenció i també pel Punt de Benvinguda del Barri Vell han passat durant els mesos de juny, juliol i setembre un total de 33.718 persones. Això representa un augment del 60% respecte l'any passat.

Aquest indicador ha fet que l'ajuntament hagi fet un balanç altament positiu de la temporada turística a la ciutat. Segons l'alcalde, Carles Puigdemont, aquest augment demostra que l'estratègia del consistori per apostar per determinats mercats turístics, accions promocionals i campanyes de comunicació ha tingut els seus fruits. "Aquestes dades ens fan estar absolutament convençuts de l'aposta estratègica que hem fet pel turisme, tot i que hem rebut crítiques", ha afirmat l'alcalde.

Les dades sobre consultes turístiques també aporten informació sobre la procedència dels visitants. El turisme interior continua al capdavant del rànquing i les consultes turístiques dels catalans suposen el 26,95% del total, seguides per les consultes dels francesos (13,26%). L'alcalde ha remarcat que, tot i que el francès és un mercat consolidat, es demostra que hi ha marge de creixement ja que, si es comparen les dades amb les de l'estiu passat, hi ha hagut un creixement del 27% de públic francès que ha demanat informació turística.

Les dades facilitades per l'ajuntament registren augments pràcticament de totes les nacionalitats que s'han acostat a les oficines. Per exemple, destaca que hi ha hagut un 148% més de consultes de ciutadans madrilenys, un 167% més de ciutadans procedents dels EUA o un 66% de turistes russos. Per això, l'alcalde ha destacat que les accions que han dirigit a aquests mercats emergents han tingut efecte.

Pel que fa a l'ocupació hotelera, durant l'estiu els hotels de la ciutat i de la seva àrea urbana han tingut una ocupació mitjana del 63,45%, tres punts per sobre que l'estiu de l'any passat. La regidora de Turisme i Comerç, Coralí Cunyat, ha explicat que un dels objectius que tenen és aconseguir que turistes com els russos, que acostumen a venir de visita i marxen a dormir a la Costa Brava, també pernoctin a la ciutat.

Una altra dada de l'estiu assenyala que han passat pels museus de Girona, fins al 15 de setembre, un total de 61.384 persones, mentre que durant el mateix període de l'any passat van ser 51.279. Destaca l'augment al Museu d'Història de la Ciutat, on es passa de 7.863 a 22.229 i que la Casa Masó ha registrat 860 visites en els primers mesos de funcionament.

Nova oficina de turisme a la futura estació de TAV

Segons ha explicat la regidora de Turisme i Comerç, Coralí Cunyat, l'ajuntament ja està treballant per poder ubicar a la futura estació del TAV una oficina de turisme per poder guiar i oferir assessorament als turistes que arribin a la ciutat amb tren o autobús.