L'aeroport de Girona perd un 97,6% dels passatgers en el mes de gener

El nombre d'operacions també ha disminuït, tot i que només un 21,3%

L'aeroport de Girona no remunta de la crisi provocada arran de la pandèmia i el nombre de passatgers que ha registrat aquest gener és de 863, un 97,6% menys que l'any passat. Més de la meitat dels seus usuaris han estat turistes estatals (474), fet que representa un increment dels 515,6% respecte l'any passat.

De fet, aquest és un fet inaudit que també porta que les cinc destinacions més concorregudes siguin totes ciutats espanyoles. En primer lloc hi ha els 90 passatgers que han vingut de Castelló de la Plana. En segon lloc, hi ha Jerez amb 85 usuaris i el segueix Lleó amb 82. No és fins a la setena posició que hi ha l'aeroport de Sant Petersburg, seguit del de Moscou.

El turisme rus ha portat 89 passatgers durant el gener, un 98,6% menys dels que venien durant el gener de 2020. Un dels públics amb menys davallada ha estat el britànic, que ha caigut un 52,1%. Habitualment el nombre de visitants és molt escàs durant els mesos d'hivern, si ve a l'estiu creix exponencialment.

Pel que fa a les operacions, s'han registrat 725 enlairaments i aterratges, un 21,3% menys que l'any passat. Aquesta disminució s'incrementa en els vols comercials, ja que només s'han fet 135 operacions durant el gener, un 63,4% menys que el 2020. La resta, la majoria són vols d'escoles de pilots.