Adif adjudica la construcció de murs al costat de les vies del tren convencional al Mas Gri de Girona

Els treballs tindran un cost de 492.081 euros

Adif Alta Velocitat (Adif AV) ha adjudicat per un import de 492.801,9 euros el contracte d'obres per a la construcció d'un nou tancat a la línia l'ample convencional Barcelona-Girona-Portbou. Els treballs es faran al tram Fornells-Girona, al sector Mas Gri de la ciutat.

Segons informa l'administrador d'infraestructures en un comunicat, les obres tenen un termini d'execució de tres mesos i l'objectiu és construir els murs en una zona on actualment no existeix cap tipus de protecció a les vies. D'aquesta manera, remarquen, volen incrementar la seguretat de l'explotació ferroviària i també dels ciutadans, evitant creuaments "indeguts" en punts no autoritzats, coneguts com a "passos viciosos". Les obres les han adjudicat a la Unió Temporal d'Empreses (UTE) formada per les companyies Infraestructures Trade i Acsa Obres i infraestructures.

El tram d'actuació es troba entre les vies i l'encreuament del riu Güell. Adif AV exposa que, tenint en comptes condicionats que afectes a la ubicació i al disseny del tancat, es construiran dos trams de mur amb un traçat paral·lel a la línia del TAVMadrid-Barcelona-França.

El nou tancat consistirà amb un muret de formigó i una malla electrosoldada de coronació.

Aquestes obres formen part de les actuacions previstes per Adif per incrementar la seguretat a les estacions de viatgers i al seu entorn, tant per als ciutadans com per a la circulació ferroviària. "Amb aquests treballs es pretén millorar els sistemes de protecció de la infraestructura per dissuadir i evitar trànsits indeguts per les vies", exposen al comunicat.

A més, també afirmen que les accions contribueixen a aconseguir diferents objectius de desenvolupament sostenible, com aquells vinculats amb la salut i el benestar; la indústria, innovació i infraestructura i els objectes de ciutats i comunitats sostenibles.