Paneque (PSC) assenyala la necessitat de construir el nou Trueta en el proper mandat

La candidata ha afirmat que ha de ser un projecte de "referència" a Catalunya

La candidata del PSC a Girona, Sílvia Paneque, ha demanat que el pròxim mandat sigui el de la construcció del nou Trueta a Salt. Ho ha fet acompanyada del portaveu socialista de Salt, Joan Martín. “Els endarreriments són històrics i l’àrea metropolitana de Girona fa massa temps que espera tenir un gran centre hospitalari de màxima qualitat”, ha explicat Sílvia Paneque.

Martín ha afegit que “la decisió de fer el nou Trueta va arribar tard i que en tot aquest temps les administracions no han avançat gens: el sector sud s’ha de desenvolupar i ser un pol de referència en salut i campus de la salut, un pol de referència també en desenvolupament, progrés i economia”.

Paneque ha afirmat que ha de ser un projecte amb voluntat de ser referència a Catalunya i un pas endavant en l’enfortiment de la salut pública com a pilar fonamental de la nova Catalunya que arriba.

El desenvolupament del sector sud de Salt i l’àrea metropolitana de Girona assenyalen ser un punt clau en el programa específic dels socialistes gironins. “Salt i diferents barris de Girona han de tenir una oportunitat per aprofitar aquest projecte com a puntal de dinamisme econòmic, transformació de barris, creació d’ocupació amb llocs de treball tant directes, com indirectes”, ha explicat la candidata. “L’aposta del PSC per prioritzar el nou Trueta com a Centre Hospitalari de primer nivell, perquè suposa per Salt una gran oportunitat econòmica i social i revertir les mancances del municipi. Afavoreix oportunitats de treball i això crearà i fomentarà arrelament al municipi. I també és una bona oportunitat de progrés per a diferents barris de Girona, que també han patit la crisi”.

El PSC lamenta, però, que la decisió es retardés tant per "una picabaralla més entre Junts i ERC. Durant els mesos posteriors a l’anunci de la decisió, no s’ha avançat gens en l’adequació del sector sud per més que hi hem insistit en diferents ocasions”, ha explicat Martín.

Tots dos han coincidit a dir que el nou Trueta és també un projecte amb capacitat d’enfortir i equilibrar l’àrea metropolitana. “És la primera oportunitat de desenvolupar un gran projecte que sigui referència al món, un gran projecte de futur que porti oportunitats i contribueixi a cohesionar l’àrea metropolitana”, ha conclòs la socialista. “És també una gran oportunitat per a Salt i per als diferents barris de Girona com a impuls de transformació i progrés. Cal posar- nos-hi ja i no perdre aquesta oportunitat”, ha rematat Martín.