Es desprèn un talús al camp de futbol del Girona i obliga a tallar un carril del campus de l'UdG

El temporal de neu i les baixes temperatures han provocat que el terreny cedís

  • Operaris de l'obra han bloquejat l'accés al carrer a primera hora de la tarda © M. Estarriola
    Operaris de l'obra han bloquejat l'accés al carrer a primera hora de la tarda © M. Estarriola
  • El carril en sentit ascendent del carrer Universitat de Girona ha quedat tallat tot el dia © M. Estarriola
    El carril en sentit ascendent del carrer Universitat de Girona ha quedat tallat tot el dia © M. Estarriola
  • Aquest és el lloc on ha tingut lloc el despreniment del talús © M. Estarriola
    Aquest és el lloc on ha tingut lloc el despreniment del talús © M. Estarriola
Ensurt entre els treballadors de les obres d'ampliació del camp de futbol del Girona a Montilivi després que ahir a les quatre de la tarda es produís un despreniment de terra al talús on s'hi ha d'ubicar la futura grada amb capacitat per a 2.000 espectadors. Els primers indicis apunten que l'incident s'hauria produït degut al fort temporal de neu que va castigar dilluns la demarcació de Girona i, en especial, la capital del Gironès. Operaris de les obres van procedir ahir a tallar l'accés al carrer Universitat de Girona en sentit ascendent per motius de seguretat, ja que el talús descalçat es troba molt proper a la calçada.

Els operaris de l'obra van permetre al llarg de la tarda la sortida de vehicles de l'aparcament del campus i desconeixen quan es podrà tornar a obrir completament al trànsit. Les obres, que ja portaven retard i estava previst que acabessin el proper mes de maig podrien retardar-se encara més, ja que ara serà necessari cobrir aquella zona i assegurar-la per poder continuar amb els treballs segons va informar el supervisor de l'obra a AraGirona.cat.

El projecte inicialment havia d'estar finalitzat el 31 de desembre de l'any passat i incloïa, a més, la construcció d'un edifici de serveis on s'ubicaria un nou bar i lavabos. Malauradament l'increment del cost de les obres (pressupostades inicialment en 1,2 milions d'euros) per fer els fonaments va obligar l'Ajuntament a renunciar-hi.