Salt afegeix 250.000 euros a les accions de suport al teixit comercial i empresarial

L'ajuda se suma als 50.000 euros pels establiments que han pres mesures contra la covid

L'Ajuntament de Salt (Gironès) afegeix 250.000 euros a les accions de suport al teixit comercial i empresarial de la població per fer front a l'impacte de la pandèmia. La partida s'ha concretat un cop tancat l'exercici del 2020 amb un romanent de tresoreria de prop de 4 milions d'euros (MEUR), un percentatge del qual es destinarà a aquest objectiu.

L'ajut se suma als 50.000 euros destinats als establiments que han pres mesures per la pandèmia. El consistori està ultimant els requisits per accedir-hi i els farà públics en les properes setmanes.

El Pla de Reactivació Econòmica i de suport al teixit comercial de Salt inclou, a banda d'aquests 300.000 euros d'ajudes directes, diverses línies d'actuació com la gratuïtat de la taxa de terrasses per a bars i restaurants que es va impulsar durant el primer semestre del 2020 i que s'ha prorrogat fins al primer trimestre d'aquest 2021; la posada en marxa del Punt d'Atenció a l'Empresa i Comerç de Salt; la promoció de la venda online o la gratuïtat de la zona blava durant vint minuts per als clients del comerç local.

L'alcalde del municipi, Jordi Viñas, assegura que continuen treballant per "estar al costat" dels veïns i veïnes.