Els alcaldes de l'Albera s'adhereixen al manifest de la IAEDEN per reclamar un pla comarcal d'energia

Els representants municipals s'han fet una fotografia conjunta a Capmany

Els alcaldes i alcaldesses d'Agullana, Biure, Cantallops, Capmany, Espolla, la Jonquera, Rabós i Sant Climent Sescebes (Alt Empordà) s'han adherit al manifest d'IAEDEN-Salvem l'Empordà que reclama la redacció d'un pla comarcal de l'energia, la diversificació de fonts d'energia renovables i la participació ciutadana arran de l'allau de projectes a la comarca.

L'entitat els va demanar que es posicionessin en relació a la problemàtica i els alcaldes han fet un pas més enllà fotografiant-se junts a Capmany, que té quatre propostes de projectes eòlics en tràmit. Tots ells porten una cartell on es pot llegir 'Cap decisió d'esquenes al territori'.

Des de la IAEDEN també conviden als alcaldes de la resta de municipis de la comarca a adherir-se al manifest i a pronunciar-se públicament a favor del pla i de la conservació dels diferents paisatges empordanesos, "un actiu importantíssim pel present i futur de l'economia comarcal i alhora un garant per a la biodiversitat".

El document, a més, aposta per una microgeneració distribuïda i per la reducció del consum i una "efectiva" planificació de l'aprofitament de les renovables.