La Policia Local de Lloret de Mar incorpora tres gosses a la Unitat Canina

S'ha signat un conveni amb els seus propietaris per quatre anys

L’Ajuntament de Lloret de Mar (Selva) i els agents de la Policia Local i propietaris de les gosses Maya, Mia i Luna han signat un conveni de col·laboració pels propers quatre anys pel qual aquestes gosses passen oficialment a formar part de la Unitat Canina de la Policia Local.

Les gosses són de raça pastor belga malinois i han estat  ensinistrades en la detecció de narcòtics i substàncies estupefaents. Mitjançant aquest conveni desenvoluparan tasques en aquest àmbit i l’Ajuntament de Lloret de Mar assumirà el manteniment (assegurança i veterinari) i alimentació dels animals. 

Les unitats canines de les policies locals s'han convertit en una eina de referència i amb molt bons resultats per a aquests cossos policials. A Lloret la Unitat Canina K9 estava formada per un cap de Secció i un agent de la Policia Local que han estat formats en centres homologats oficialment per a ensinistrar els animals i dur a terme les tasques encomanades a la unitat. Jordi Sais, regidor de Seguretat Ciutadana, també ha explicat que “aquest 2021 s’ha incorporat a la secció canina l’agent Nohemí Sánchez i el gos Iron”. Completen la unitat les gosses Maya, Mia i Luna. 

El regidor de Seguretat Ciutadana explica que “el dia a dia de la Unitat Canina consisteix a fer patrullatge per zones on hi ha la sospita de consum o venda de substàncies estupefaents. Hi ha zones on gràcies a l'actuació dels gossos s’han reduït els delictes relacionats amb consum de drogues”.