L’Ajuntament de Girona mobilitzarà més de 170 persones per les eleccions del 14-F

Aquesta setmana han començat els treballs de preparació de les seus electorals

L’Ajuntament de Girona mobilitzarà més de 170 persones per la celebració de les eleccions autonòmiques del pròxim 14 de febrer. Enguany, davant la pandèmia de la covid-19, s’han establert nous rols.

Durant la jornada, hi haurà 19 responsables de seguretat sanitària, que vetllaran perquè es compleixin totes les mesures de seguretat en els col·legis electorals; i 50 gestors de cues a l’exterior de les seus electorals per controlar un accés ordenat a l’interior dels locals. A més, també hi haurà el personal habitual: 42 representants de l’administració local i 64 porters (aproximadament un 50% més de l’habitual).

Aquesta setmana, han començat els treballs de preparació de les seus electorals. En total, a la ciutat de Girona hi ha 19 col·legis amb 103 meses. S’han establert tot un seguit d’accions als locals perquè en tot moment es garanteixin les mesures de seguretat. L’entrada i sortida als col·legis serà de forma independent i s’haurà de seguir un circuit marcat amb tanques o cintes per així evitar els encreuaments entre persones. Les meses electorals estaran separades unes de les altres i les persones d’una mateixa mesa també estaran separades entre elles a una distància d’1,5 metres.

A les entrades dels locals hi haurà taules amb les paperetes i sobres de votació, però es recomana a la ciutadania portar-ho preparat des de casa. En aquest punt hi haurà gel hidroalcohòlic per desinfectar-se les mans abans i després d’agafar el material.

A l’exterior dels locals també s’establirà un circuit per fer cua per entrar al local. En tot moment, estarà marcat el punt d’espera per respectar la distància de seguretat entre les persones. Això permetrà un accés al local de forma regulada i ordenada. A més, hi haurà personal que gestionarà les cues a l’exterior i informarà la ciutadania sobre on s’han de situar segons la mesa que els correspongui.

Enguany, s’ha habilitat l’Auditori – Palau de Congressos i els pavellons de Fontajau, Montfalgars i Palau 1 com a seus electorals. El consistori ha hagut de suprimir aquells locals que no complien les mesures de distància i seguretat i ha buscat espais més grans, amb més accessos i ventilació. La ciutadania pot consultar el punt on ha d’anar a votar a la pàgina webgirona.cat/cens.

Tota la informació sobre les pròximes eleccions està recollida a la pàgina web girona.cat/cens. A més, l’Ajuntament de Girona ha elaborat un document de preguntes freqüents per resoldre aquells dubtes que puguin sorgir sobre el funcionament dels col·legis electorals.