Geis (JxCat): ''La via àmplia és un carril amb un stop i un tripartit a la vista''

La candidata assenyala que el seu partit és la garantia cap a la independència

La cap de llista de Junts per Catalunya (JxCat) a les comarques gironines, Gemma Geis, ha demanat avui el vot el proper 14 de febrer perquè "en aquestes eleccions hi ha molt en joc. Si volem tenir força per aplicar l'estratègia del president Puigdemont, omplir les urnes de vots, passar del 50%, tornar la fortalesa institucional al Parlament, el nostre és el vot útil. El de la solvència en la gestió i el de la independència", ha destacat.

"Aquesta legislatura ens hem de recuperar com a país i preparar-nos per avançar cap a la independència. I això només ho podem fer si som forts. Algú sap què és la via àmplia? La via àmplia és un carril amb un stop i un tripartit a la vista", ha indicat. "Hem de votar Junts pel lideratge internacional del president Puigdemont, per fer presidenta la Laura Borràs, amb un bon equip i per reactivar el país". "El 14 de febrer hem de votar i hem de guanyar".

Geis ha fet aquesta crida des d'Amer, poble natal  del president Carles Puigdemont, on ha participat en un emotiu acte a la plaça Major, acompanyada del conseller Jordi Turull, del conseller Jordi Puigneró,de la candidata Maria Antònia Batlle i de l'alcaldessa, Maria Rosa Vila.

Turull ha destacat que "pocs municipis com Amer posen en valor la figura de la institució de la Generalitat. Ens trobem en un moment d'atac a les institucions de la presidència, de les més valorades, estimades i sentides. Nosaltres sempre hem reaccionat. No voleu 130?  Teniu 131. I hem dit, no voleu un home, doncs ara tindreu una dona de 132. No vols caldo, dues tasses.: 132 i aquesta vegada, una dona. I això és el que ens hi juguem en aquestes eleccions".

 "A nosaltres ens ha de fer por anar a votar? Si hem defensat les urnes de les porres de la policia? Aquest Estat que ens vol escapçats el que hem de fer és desbordar-lo democràticament el 14 de febrer. La caça major és en Puigdemont. I el que hem de fer és donar-los una lliçó i omplir les urnes a favor de la independència i a favor del president Puigdemont. El que ens faria més il·lusió, la setmana que ve, a ell i a mi, és dir-li a la Laura Borràs, bon dia presidenta!, ha subratllat Turull. "No us demano el vot pel que ens han fet a nosaltres, sinó pel que hem de fer junts, perquè ho podem aconseguir tot. Les urnes poden a les togues i a les porres, així és com ens faran cas al món. El 14-F, no fallem. No ens ha de fer por omplir de nou les urnes. Ens hi juguem la reactivació, el benestar, i si no hi ha llibertat ni justícia no hi ha prosperitat. Nosaltres apostem per no caure en la resignació, en la renúncia", ha afegit. "No us demano un vot per la resistència, us demano un vot per la independència", ha conclòs.

Batlle ha destacat que el proper 14 de febrer "és important anar a votar amb responsabilitat, tenint molt present l'esperit de l'1O però també que com a país ens hi juguem molt, l'hem d'aixecar de la crisi generada arran de la pandèmia". "Tots els vots són importants, d'un de sol en pot dependre un diputat, d'un diputat en pot dependre la presidència de la Generalitat i la nostra llibertat com a país".

Puigneró ha assegurat que"si el tripartit guanya, invisibilitzarà el que ha estat l'exili i la figura del president Puigdemont i també la repressió. Vull treballar incansablement perquè el president pugui tornar aviat a casa seva. I el 14F també ens juguem quina estratègia independentista s'imposa", ha afirmat. "No hi ha altra manera d'assolir la llibertat que la independència del nostre país"