Troben 30 plantes de marihuana de dos metres d'alçada a tocar d'una riera de Foixà

La plantació està valorada en més de 30.000 euros

Els Guardes Rurals treballen durant tot l'any a la comarca del Baix Empordà i a la zona de Foixà fent tasques de vigilància dels béns dels pagesos que habiten aquests municipis i que pateixen robatoris de maquinària o fruita. Des de fa quatre anys una patrulla del Guardes Rurals controlen aquest espai i des de fa més de tres anys treballen a l'estiu evitant que els lladres s'emportin material.

Durant aquest passat estiu, els agents van notar que en una zona boscosa del terme municipal de Foixà, a certes hores de la nit, hi havia molt de trànsit de vehicles i van sospitar que per la zona podia haver-hi una plantació de marihuana. Els guardes van visitar vàries vegades aquesta zona però no van poder detectar res perquè hi havia molta vegetació. Ara, el pagès propietari del camp de blat de moro a prop de la riera de la Sala ha segat i els Guardes Rurals han trobat una plantació de marihuana al marge mateix d'aquesta riera.

"La riera normalment està seca però quan el pagès rega el seu camp la zona s'omple d'aigua, el pagès no ho sap però cada cop que ha regat també estava regant la marihuana", ha assenyalat Aupí. El coordinador de Guardes Rurals de Girona ha explicat que els agents han trobat 30 plantes, d'uns dos metres d'alçada, i que poden arribar a tenir un preu d'uns 30.000 euros al mercat. "Les plantes estan plenes de resina, estan totalment madures, i poden arribar a costar més de 1.000 euros cada una d'elles", ha assegurat Aupí.

Segons el coordinador, l'any passat el Guardes Rurals també van localitzar una altra plantació de les mateixes dimensions - d'unes 15 plantes- en una altra zona boscosa de Foixà. "Sabem que el propietari de les plantes és un veí de Foixà, conegut per tothom del municipi, i que ara fa un any el vam amb unes garrafes d'aigua prop d'una plantació", ha explicat el coordinador. Per aquest motiu, els Guardes Rurals estan en contacte amb els Mossos d'Esquadra per intentar esbrinar i trobar proves sobre la propietat d'aquestes plantes de marihuana.

De moment, els agents ja han passat la informació d'aquest descobriment als Mossos d'Esquadra de la Bisbal d'Empordà i tenen previst arrancar les plantes el més aviat possible perquè no puguin vendre-les i comercialitzar-les. "Esperem retirar-les aviat perquè podrien desaparèixer molt ràpid", ha conclòs Aupí.