Tres detinguts acusats de diversos robatoris amb força en segones residències de Roses

Els arrestats són veïns del municipi

Els Mossos d’Esquadra van detenir, el dia 5 de febrer, tres homes d’edats compreses entre els 18 i 20 anys, de nacionalitat marroquina i veïns de Roses, com a presumptes autors de cinc delictes de robatori amb força a interior de domicili.

Agents d’aquesta comissaria van tenir coneixement que entre els mesos de desembre de 2020 i gener de 2021 s’havien produït diversos robatoris amb força en domicilis situats al complex residencial Castell del Joncar, del municipi de Roses (Alt Empordà).

Els agents van saber que s’havia entrat a robar emprant sempre el mateix modus operandi: trencament de les finestres o el forçament de les portes corredisses o balconades i, una vegada dins, la finalitat era sostreure tot allò que els hi resultava d’interès. Es dona la circumstància que tots els immobles violentats són segones residències.

Amb tots els indicis i vestigis recollits els mossos van iniciar les tasques d’investigació per saber qui o quins podrien ser els autors dels robatoris, fins que van aconseguir identificar tres homes que, presumptament, haurien comès gran part dels robatoris.

Amb aquesta informació, els investigadors van determinar on vivien i on guardaven gran part del botí sostret, motiu pel qual el passat 5 de febrer es va fer una entrada i registre en dos domicilis de la població de Roses. Durant l’escorcoll es va recuperar televisors, bicicletes, mobles, electrodomèstics, diners, telèfons mòbils, patinets, entre altre material.

Davant les evidències, es van detenir els tres homes com a presumptes autors de cinc robatoris amb força a interior de domicilis, tot i que no es descarta que puguin ser els autors d’altres fets similars.

Els detinguts, que tenen antecedents, va passar el dia 6 de febrer a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual en va decretar la seva llibertat amb càrrecs.