Un acusat accepta 8 anys de presó per violar una dona a Figueres i deixar-la lligada a un somier

El processat ha reconegut els fets i li han aplicat una atenuant de drogoaddicció

Un acusat ha acceptat 8 anys de presó i 720 euros de multa per violar una dona a Figueres i deixar-la lligada a un somier el 8 d'agost del 2019. Al judici, que s'ha fet aquest dilluns a l'Audiència de Girona, el processat ha reconegut que va sortir de festa amb la víctima i van anar a un hort de la zona d'Hostalets de Llers, on van continuar consumint alcohol i drogues.

Ja de dia, la va agredir sexualment i la va lligar amb cinta aïllant per evitar que escapés. La víctima va aconseguir alliberar-se i demanar ajuda a un home que estava feinejant a un hort a una finca del costat. La fiscalia demanava 17 anys de presó. Al final del judici ha modificat l'acusació aplicant-li una atenuant de drogoaddicció. La defensa s'ha adherit a la petició. L'acusat, que només ha respost a les preguntes de l'advocada de la defensa Natàlia Frigola, ha reconegut íntegrament l'escrit d'acusació de la fiscalia i ha afirmat que, en el moment dels fets, estava afectat pel consum d'alcohol i drogues.

El processat i la víctima van coincidir sortint de festa a Figueres i van decidir anar fins a un hort propietat de l'acusat. Allà, van continuar prenent alcohol i drogues. Segons ha dit l'acusat al judici, durant la nit van consumir pastilles, begudes alcohòliques i "cocaïna, molta cocaïna": "Entre tots potser ens vam prendre entre deu i quinze grams".

Quan la víctima va dir que marxava cap a casa, l'acusat li va dir "com em deixaràs així" i, amb l'objectiu d'atemorir-la, li va clavar un "cop fort" al pòmul dret, la va subjectar pel cap i la va empènyer per obligar-li a fer una fel·lació. Després, la va agafar pels braços i va intentar penetrar-la.

"La víctima es va resistir dient-li en tot moment que no volia mantenir relacions sexuals", exposa l'escrit d'acusació que relata que "l'acusat va desistir de tornar a intentar penetrar-la però va agafar un pot de pebre i li va introduir per la vagina".

Després de l'agressió sexual, i per impedir que la víctima escapés i demanés ajuda, la va portar fins a una habitació de la finca i la va lligar pels canells i per la cintura a un somier amb cinta aïllant negra. El processat va fugir del lloc dels fets. La víctima va estar retinguda fins que va aconseguir alliberar-se i anar a demanar auxili a un home que estava feinejant a un hort del costat. El veí va alertar els serveis d'emergències, que van atendre la víctima i van acabar detenint l'ara acusat.

El processat és un vell conegut de la policia i acumula nombrosos antecedents. La seva advocada ha presentat documentació que acredita que almenys des de l'any 2017 té diagnosticat un trastorn per drogoaddicció.

Com que ha admès els fets i ha quedat acreditat que en el moment dels fets estava afectat pel consum d'alcohol i drogues, la fiscalia ha modificat l'escrit de conclusions provisionals aplicant-li una atenuant de drogoaddicció. L'acusació pública sol·licita ara 6 anys de presó per l'agressió sexual, multa de 720 euros pel delicte de lesions i 2 anys de presó per detenció il·legal. La defensa s'ha adherit a la petició.

A l'últim torn de paraula, el processat ha dit que està d'acord amb la pena i que reconeix els fets, però ha qüestionat a la presidenta del tribunal de la secció quarta "com es pot condemnar algú sense proves". El judici ha quedat vist per a sentència.