L'ABS de l'Escala participa en un pla pilot de recepta electrònica d'infermeria

Hi participen 114 infermeres de 38 equips d'atenció primària catalans

L'ABS de l'Escala (Alt Empordà) és un dels centres de Catalunya que participa durant aquest mes de febrer en la fase de proves perquè les infermeres puguin emetre plans de medicació amb el sistema de recepta electrònica, amb signatura pròpia.

En aquesta prova pilot hi participen 114 infermeres de 38 equips catalans d'atenció primària. La intenció és que la iniciativa es vagi desplegant arreu del territori. I és que el sistema requereix l'obtenció d'un certificat de signatura digital de les infermeres per poder donar l'ordre de dispensació de la recepta.

Per poder prescriure, cal que les infermeres tinguin l'acreditació del Departament de Salut i el requisit és poder demostrar més d'un any d'experiència professional o haver fet una formació específica.

En aquests moments, de les aproximadament 52.000 professionals en actiu que hi ha a Catalunya, n'hi ha 25.709 d'acreditades.

El fet que les infermeres puguin prescriure respon a una demanda històrica del Consell de Col•legis Oficials d'Infermeres i Infermers de Catalunya i ajuda a evitar duplicitats.