Els Mossos carreguen i disparen projectils de foam contra manifestants anti-Vox a Salt

Abascal critica la policia catalana per la seva "innacció"

Nou acte de Vox amb incidents a les comarques gironines. Aquest cop ha estat a la Plaça de la Llibertat de Salt on la formació d'ultradreta havia previst un discurs de la diputada al Congrés Macarena Olona i del candidat per Girona al Parlament, Alberto Tarradas. Diversos grups contraris al partit havien convocat una manifestació just mitja hora abans al mateix lloc per intentar evitar l'acte. La sorpresa, però, ha estat la presència del líder de Vox, Santiago Abascal, que no estava previst que intervingués inicialment.

Els manifestants contraris han llançat tot tipus de fruites i verdures a més d'ous contra la trentena de simpatitzants i dirigents del partit ultra. De fet, ni Olona ni Abascal han pogut fer el seu discurs amb normalitat i s'han hagut de protegir dels llançaments amb paraigües.

El discurs del líder de Vox s'ha centrat criticar els Mossos d'Esquadra, perquè entenia que no actuaven contra els concentrats, atenent a "ordres polítiques". En aquest sentit, Abascal ha carregat diverses vegades contra el cap de l'operatiu policial per no ordenar que es desallotgés els manifestants contraris de la Plaça de la Llibertat.

"No cedirem ni un pas enfront de la policia autonòmica que està rebent ordres polítiques. No cedirem fins que entenguin que d'aquí no ens mouen, que d'aquí no marxem, perquè aquesta és la nostra terra", ha reblat Abascal.

Tot i la pluja constant, al final dels discursos s'han produït petites càrregues perquè els dirigents de Vox pretenien donar una volta per Salt. En aquell moment, Abascal i Olona han s'han encarat amb els manifestants i han hagut de ser els agents de la Brigada Mòbil els qui aturessin el líder ultra, per evitar el contacte.

Ha estat després quan els Mossos han donat cops de porra per dispersar els manifestants que han respost amb llançament de pedres contra les furgonetes. Això ha fet que els agents haguessin de disparar alguns projectils de foam contra els concentrats.

Un cop els Mossos ja havien marxat, s'han produït incidents entre alguns manifestants contraris i simpatitzants del partit d'extrema dreta.

Crítiques per la presència d'Otegi

En el seu discurs, Abascal també ha carregat contra el govern espanyol i el de la Generalitat per la presència d'Arnaldo Otegi en l'acte que Esquerra ha fet a Girona. "A pocs quilòmetres d'aquí es passeja un terrorista de manera impune i fan servir la violència perquè ho permeten els governs de Madrid i Barcelona".

Abascal ha acabat l'acte titllant de "societat malalta" aquella que a través de partits polítics "colpistes" eleven Otegi a la categoria "d'heroi".