Jordà (ERC): ''És prioritari seguir incrementant el finançament del sistema sanitari''

La republicana recorda que Salut va invertir 13.384 MEUR l'any passat

La cap de llista a la d’Esquerra Republicana a les comarques gironines, Teresa Jordà, ha manifestat des de Ripoll que “és una prioritat seguir incrementant el finançament del sistema sanitari per garantir la seva sostenibilitat​”.

Jordà ha recordat que durant aquest 2020, en plena pandèmia, el departament de Salut ha revertit les retallades de governs anteriors i assolint un màxim històric en despesa de 13.384 milions.

“La pandèmia ha posat en valor, com no podia ser d’una altra manera, la qualitat dels professionals sanitaris que tenim arreu del país. Tanmateix, al Ripollès des del departament de Salut s’està analitzant quins son els serveis que s’han de potenciar als propers anys. Algunes millores ja s’han dut a terme a través del​ ​Pla d'enfortiment i transformació de l'atenció primària amb la incorporació de més professionals i amb la millora estructural”, ha dir la candidata republicana davant del Centre d’Atenció Primària de Ripoll.

Jordà ha afegit que Esquerra Republicana “vol seguir revertint les retallades que es van produir al nostre país en la salut i acabar amb l'infrafinançament” de l'Estat: “La crisi sanitària a posat en evidència la necessitat d'un sistema de salut fort, públic i al servei de tothom. I aquest és el model que defensarem a tot arreu i especialment al Ripollès.”

“Sempre que ERC ha sigut al capdavant del departament de Salut, no només no hi hagut retallades, sinó que s’han assolit xifres històriques en despesa sanitària.

I tampoc hi hagut privatitzacions de serveis, sinó tot el contrari. En són exemple de l’hospital de Berga i el de Reus que han passat a ser 100% públics”, ha conclòs la cap de llista a la demarcació d’Esquerra Republicana.

 La candidata, que estava acompanyada del número 11 de la candidatura, Andreu Llimós, ha visitat també diversos comerços i el mercat de Ripoll a fi de posar en valor el producte local i de proximitat. Una de les principals prioritats del departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, del qual n’és la titular.