La PAH aconsegueix posposar el desnonament d'una dona de 80 anys i el seu fill a Celrà

El mateix alcalde de la localitat, Daniel Cornellà, s'ha implicat en aquesta causa enviant una carta als Jutjats

La Lluïsa Ferran, de 80 anys i veïna de Celrà, ha viscut al carrer Parets número 9 amb el seu fill de 56 anys durant tota la vida. L'any 2002, van demanar una hipoteca d'uns 400.000 euros amb Cajasol, que després va passar a ser Banca Cívica - entitat ara absorbida per 'la Caixa'- per poder fer reformes a casa seva i impulsar el negoci familiar de venda de teles i bates.

Amb la crisi econòmica, les vendes han caigut i el negoci va començar a trontollar. A partir d'aquí i des de fa tres anys, cap dels dos inquilins han pogut pagar la hipoteca i actualment tenen un deute de 120.000 amb 'la Caixa'. El passat mes de maig van rebre la notificació de Banca Cívica que serien desnonats el 28 de setembre a dos quarts de dotze del migdia.

Aquest matí però, la comitiva judicial no s'ha presentat a la finca i passades la una del migdia els afectats han pogut saber que, gràcies a la mobilització social dels ciutadans, s'havia posposat el desnonament d'aquesta família. "Aquesta notícia que ens ha donat la directora del servei comú d'actes i comunicació dels nous Jutjats de Girona és un alè d'esperança per als dos afectats", ha comentat la portaveu de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca, Marta Afuera, tant bon punt hi ha hagut constància d'aquesta notícia.

Durant més de dues hores, una trentena de persones - entre membres de la plataforma, veïns de Celrà i membres del consistori de Celrà- han donat suport als afectats amb la clara intenció d'intentar aturar el desnonament si, finalment, es produïa. Entre ells hi havia l'alcalde de Celrà, Daniel Cornellà, que ha explicat que el passat mes de maig, durant un dels plens, el consistori va acordar donar suport a tots els processos de desnonament que estaven previstos al municipi i van demanar al Govern que es canviés la llei hipotecària i s'acceptés la dació en pagament. "Des de l'ajuntament volem ajudar a tots els afectats i per aquest motiu hem enviat cartes als Jutjats de Girona demanant que en tots els casos s'aturi el procés de desnonament, s'atorgui la condonació total i s'ofereixi un lloguer social a totes les víctimes a casa seva", ha assegurat l'alcalde.

Aquest és un dels primers casos de desnonament a les comarques gironines que ha comptat amb el suport explícit i l'ajuda del consistori enviant cartes i portant als Jutjats de Girona l'informe dels Serveis Socials on es demanava que s'aturés el desnonament d'aquesta família. De moment, el cas dels dos veïns de Celrà s'ha pogut posposar però els Jutjats no han donat a conèixer la nova data prevista. "Em demanat que es faci cas dels Serveis Socials i que es posposi l'execució hipotecària dos mesos i que tractin el cas d'una altra manera", ha assegurat Marta Afuera.