El brot dels Arcs de Figueres suma tres contagis més i un nou mort

Avui administren la segona dosi de la vacuna als usuaris que no tenen la malaltia

El brot de la residència dels Arcs de Figueres (Alt Empordà) suma tres nous contagis, arribant als 43 usuaris afectats i 18 treballadors. A més, també s'ha produït una nova mort en les últimes hores que se sumen a les dues que ja s'havien registrat.

A més, sis de les persones amb coronavirus estan ingressades a l'hospital. Aquest dimarts es van fer proves PCR als 17 usuaris que quedaven negatius i això ha fet aflorar els tres nous casos. Els 14 restants que han tornat a donar positiu estan desaïllats a la zona verda de la residència. Pel que fa als treballadors, 2 dels 18 casos confirmats ja s'han recuperat. Aquest divendres a la tarda un equip de vacunació administrarà la segona dosi als usuaris negatius o que ja hagin superat la malaltia.

El primer cas es va detectar el 7 de gener a un treballador i per això es va activat el protocol de contenció i control de la malaltia. En aquell moment es va sectoritzar la residència. L'endemà va sortir un nou treballador positiu i per això es va fer un cribratge al centre per detectar tots els casos positius i poder-los aïllar. En aquest primer cribratge es va detectar quatre usuaris infectats a la primera planta.

Poc a poc, però, van anar aflorant nous casos entre residents a les dues altres plantes del centre i dos treballadors més que eren asimptomàtics. A partir d'aquí el brot va anar en augment deixant 43 contagiats dels 67 usuaris que hi ha al centre i 18 treballadors d'una plantilla de 64.

Des del Departament de Salut i l’Agència de Salut Pública s’està treballant estretament amb la direcció del centre per fer un seguiment de la situació i de totes les mesures de control. La situació clínica dels residents està essent vigilada i seguida diàriament pels professionals sanitaris del mateix centre i des de l'Equip d'Atenció Primària de Figueres es fa un seguiment del brot.