La Guàrdia Civil localitza quatre pous sense senyalitzar a l'Alt Empordà

En un d'ells s'hi van trobar restes òssies d'animals a l'interior

La Guàrdia Civil va detectar el passat 31 de gener dins el terme municipal de Camallera (Alt Empordà), quatre pous que no reunien les condicions mínimes de seguretat, susceptibles de que qualsevol persona o animal que transités per les zones on estaven ubicats, pogués precipitar-se al seu interior.

Els quatre pous detectats van ser clausurats i senyalitzats per evitar accidents; els agents van aixecar actes sobre la seva descoberta que van ser remeses a les autoritats competents en aquesta matèria.

Des de principis de l'any 2019, agents del Seprona, van detectar la problemàtica de l'existència de perforacions per a pous de captació d'aigües subterrànies a la comarca de l'Alt Empordà, els quals suposaven un perill per a les persones i animals, de manera que van posar en marxa un seguit d'actuacions encaminades a la seva localització per minimitzar riscos.

Com a resultat d'aquestes operacions, els agents, durant aquests dos últims anys, s'han detectat 90 pous que no complien les mesures de seguretat, per la qual cosa es van instruir les pertinents actes i es van comunicar les infraccions descobertes a les autoritats competents perquè hi posessin remei.

Un cop localitzats els pous, en els quals fins i tot s'hi van trobar restes òssies d'animals, els agents van procedir a senyalitzar-lo provisionalment per evitar accidents fins que siguin degudament segellats.