Jordà (ERC) es fixa amb el sector sud de Salt com a pol d'activitat econòmica, social i cultural

La candidata s'ha reunit amb Viñas, Ayats i Fajula on es farà el nou Trueta

La cap de llista per ERC de la demarcació de Girona, Teresa Jordà, s’ha reunit aquest dimecres amb els alcaldes de l’àrea urbana de Girona per tractar els temes de present i de futur que s’hi han de desenvolupar. Jordà ha destacat les potencialitats de l’àrea urbana de Girona “un pol d’activitat econòmica, social i cultural per la demarcació i una oportunitat per garantir la cohesió social i l’equilibri territorial.”

“El desenvolupament del sector sud de Salt, els polígons industrials del Gironès, i les polítiques transversals en mobilitat, serveis o cultura, entre altres, son l’aposta dels municipis republicans, en aquest punt estratègic que ha de ser clau per garantir la bona salut social i econòmica de les comarques gironines”, ha exposat la candidata.

Teresa Jordà ha afirmat que el Gironès és “sinònim de politiques transformadores i treball en xarxa gràcies dels governs respublicans que representem”. “I el camí que ens hem traçat és el de seguir treballant de forma conjunta per respondre als reptes imminents en mobilitat, comerç, salut, treball o habitatge, entre altres”, ha afegit.

“El desenvolupament del sector sud de Salt al límit de Girona i Vilablareix ens permetrà respondre a les demandes del present i del futur. Però per fer-ho ens calen polítiques republicanes que posin al centre les persones i el bé comú”, ha conclòs la cap de llista de la demarcació de Girona, Teresa Jordà.

Per la seva part l’alcalde de Salt, Jordi Viñas, ha posat en valor la importància del desenvolupant sector Sud de la ciutat com a ròtula i motor econòmic i social de l’àrea urbana de Girona.

“Les potencialitats i l’atractiu del sector Sud de Salt amb l’anunci del nou Hospital Josep Trueta i del Campus de la Regió Sanitària són un exemple. Un projecte històric i que ha desencallat el departamentr de Salut. Ens situarem a través de l’hospital i el clúster sociosanitari que aglutinarà àmbits com la salut, la universitat, la recerca o la innovació com un referent a nivell nacional. I, al mateix temps, resoldre les necessitats assistencials del territori i donar resposta a una reivindicació històrica.”, ha afegit Viñas.

El vicealcalde de Girona, Quim Ayats, ha volgut posar en valor també “la relació potent” que té la ciutat de Girona i els municipis del seu entorn: “Aquesta bona sintonia permet que les comarques gironines siguin un territori més estructurat i dinàmic, també en els projectes culturals.”

Finalment l’alcalde de Sarrià de Ter, Narcís Fajula, i candidat del Gironès, ha manifestat que els consorcis com el de l’aigua o el tractament de les deixalles, entre d’altres són “clars exemple de gestió mancomunada per aconseguir que siguin 100x100 públic.

“Aquest és un repte que hem iniciat que ha de marcar el camí a seguir. Som els que treballem i treballem per ser útils a la ciutadania. Perquè som els que creiem que fer República és estar al costat de la gent”, ha finalitzat Fajula.