La Diputació de Girona destina 1,8 MEUR extra per ajudar els ajuntaments enguany

El president, Jaume Torramadé, avisa que el pressupost de la corporació "no es pot estirar com un xiclet"

La Diputació de Girona ha comptat amb ingressos de més per la liquidació positiva de l'any 2010 que ha fet que l'Estat li hagi de destinar 12 MEUR (milions d'euros) més. Aquests diners, segons Torramadé, "no són reals" perquè s'ha de tenir en compte que una part ja l'havien inclòs al pressupost, que han d'equilibrar la xifra amb la davallada dels ingressos i també descomptar els euros que han hagut de retornar a l'Estat perquè en anys anteriors n'havien rebut en excés. Amb tot, la Diputació compta amb 2,5 MEUR més dels que preveien en el pressupost.

Al ple d'aquest dimarts han aprovat -amb els vots a favor de CiU i ERC i l'abstenció dels diputats del grup socialista- destinar 400.000 euros al Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona (UdG) perquè ho consideren un projecte "prioritari" que esta tenint moments econòmics delicats i en el qual cal invertir. L'1,8 MEUR restants seran per a ajudar els ajuntaments. El consistori donarà llibertat als municipis perquè puguin accedir a la línia de finançament per cobrir diverses despeses ja sigui en educació, cultura, serveis socials o inversions.

Aquest aspecte ha estat un dels que no ha agradat al grup socialista. La portaveu, Pia Bosch, ha instat l'equip de govern a ampliar la partida i a fer-ho per a serveis socials. Segons Bosch, amb el nou ingrés des de l'Estat la Diputació podria ampliar els recursos que destina a ajuntaments i que, al seu torn, els municipis ho destinin a aquest àmbit. Torramadé ha avisat que el pressupost de la corporació "no és un xiclet" i que no poden anar obrint línies de finançament per a ajuntaments sense tenir en compte "l'estabilitat pressupostària" de la mateixa Diputació.

Torramadé ha acusat Bosch "de buscar el titular" donant a entendre que la Diputació de Girona ha rebut una gran partida de diners quan, en realitat, és molt menor perquè hi han de restar la davallada d'ingressos. "Destinem als ajuntaments el mateix que fa tres anys amb molts menys diners que llavors", ha afirmat Torramadé.

El ple de la Diputació de Girona també ha aprovat les bases per crear l'Associació de Promoció d'Esdeveniments de Girona juntament amb l'ajuntament de la ciutat. Es tracta d'una associació que neix per substituir i rellançar l'antiga Girona Convention Bureau de la Cambra de Comerç de Girona. L'objectiu és atraure turisme de congressos a la ciutat.