Argimon diu que les noves restriccions seran ''de continuïtat'' però ''amb petites obertures''

Destaca que la restauració treballa amb mesures "dràstiques" des de fa setmanes

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha explicat aquest dimecres que les noves restriccions que s'anunciaran dijous de cara als propers dies seran "de continuïtat", però ha reconegut que també hi haurà "petites obertures".

Argimon ha apuntat que la situació s'està analitzant en aquest moment i que la discussió continuarà durant tot el dia, amb una reunió del Procicat dijous i una posterior roda de premsa. "Jo crec que seran mesures amb petites obertures, perquè n'hi ha d'haver, perquè tots sabem la situació en què estem tots plegats", ha indicat. Ara bé, no ha volgut entrar en més detall per no donar un "bri d'esperança o tancar una porta" quan encara s'està analitzant què fer.

Tot i no donar detalls, més endavant ha indicat que "cal donar també una mica d'oxigen" perquè el sector de la restauració treballa amb mesures "molt dràstiques" des de fa més de cinc setmanes.

"Plantejar-nos una obertura té una certa raó de ser", ha defensat Argimon, preguntat per si és coherent tenint en compte les dades de contagis i el ritme lent de millora.

"Som conscients que aguantar la posició de baixada és molt difícil, altres difícilment podran obrir perquè ho tenen tot obert", ha afegit.

Descarta l'estratègia covid-0

El secretari de Salut Pública ha descartat que Catalunya apliqui una estratègia covid-0 com la que han aplicat països com Corea del Sud, Vietnam o Nova Zelanda.

"Europa, per cultura, no ha entrat en aquesta estratègia perquè això vol dir tancar 100%", ha dit. Per exemple, ha apuntat que Nova Zelanda és una illa i té molta menys densitat de població.

"Aquesta no ha estat l'estratègia que ha seguit cap país europeu perquè culturalment no és el que els països europeus fem", ha assenyalat. A més, ha conclòs que en aquests moments una estratègia covid-0 a Europa "no té cap sentit" ja que hi ha molts països amb taxes molt elevades.