Geis (JxCAT) proposa una estratègia per combatre la desocupació entre els joves

La candidata reclamar augmentar les ajudes en programes de formació específica

La cap de llista de Junts per Catalunya (JxCAT) a les comarques gironines, Gemma Geis, ha subratllat avui, dia en què s'han conegut les dades de l'atur del mes de gener, que cal "una estratègia de país per combatre la desocupació entre els joves" a través de "polítiques de formació i contractació que fomentin la creació de llocs de treball".

En una atenció als mitjans a Bescanó, Geis ha remarcat que "les dades d'atur ens creen una gran alerta i posen en evidència que cal prioritzar accions concretes pel que fa a l'ocupació". "El PSOE i Podemos el primer que van fer amb la pandèmia va ser retallar les ajudes destinades a programes de formació específica per a persones en situació d'atur. I això s'haurà de revertir i tornar a impulsar", ha indicat la candidata, que ha afegit que és indispensable "escoltar aquelles entitats, associacions, sindicats, patronals que ens ofereixin camins per a la reactivació".

"Des del Govern i el Parlament caldrà arribar a consensos, fer alta política, són moments que ho requereixen. I els joves són el nostre present i necessiten aquest acords per tal de generar llocs de treball i evitar la fuga de talents. Des de l'administració els haurem d'acompanyar amb polítiques de formació, contractació, universitats ", ha destacat.

Geis també ha aprofitat per fer una crida a demanar el vot per correu. "Encara animem a totes les persones que no ho hagin fet a demanar-lo, perquè pot ser decisiu per tal que hi hagi una bona participació". "El 14 de febrer ens hi juguem moltes coses. Combatre l'atur, que avui tornem a veure novament com puja, polítiques d'habitatge, d'atenció a la gent gran, tenir un país preparat per a la reactivació del teixit industrial i del sector turístic, entre d'altres."

Per això volem animar totes aquelles persones que encara tinguin dubtes a votar el 14 de febrer. El vot de Junts és per millorar el dia a dia de tots els ciutadans, per resoldre els problemes que els preocupen, perquè el millor projecte de país és prioritzar la seva gent", ha recordat Geis.