Jordà (ERC): ''La recuperació econòmica passa per ajudar el sector turístic''

La republicana reclama a l'Estat que allargui els ERTO

La cap de llista d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a la demarcació de Girona, Teresa Jordà, ha manifestat avui que ”la recuperació econòmica passa per ajudar el sector turístic com un dels actors motors econòmics del país"

Jordà ha exposat la “importància” també de crear una estratègia territorialitzada amb els agents locals i la recuperació del client internacional aquest estiu". “I, alhora, seguir incentivant el turisme de proximitat”; ha afegit.

La cap de llista republicana ha indicat que els “objectius clau” per fer efectiva aquesta recuperació haurien de passar per “l’augment de la despesa per visitant, la descentralització arreu del país per evitar grans aglomeracions i l’aposta per la diversificació també de l’origen dels visitants i de la desestacionalització.”

“Tenim la sort de viure en unes comarques gironines que ho tenen tot: cultura, gastronomia, història, patrimoni, entorn natural i una oferta turística excel·lent. Per tant, ho tenim tot per promoure una descentralització del turisme, a la demarcació, i també arreu del país”, i ha afegit, “tenim un sector resilient que està demostrant la seva capacitat “per gestionar els canvis que s’estan produint”.

Jordà ha reiterat el “compromís del Govern”, tal com està fent, per ajudar autònoms, petits empresaris i empreses per sostenir el múscul i el teixit empresarial fins que la demanda es recuperi. “Però a curt termini és imprescindible que el govern espanyol, i ja que no fa cap tipus d’ajuda, com a mínim perllongui els ERTOS fins que es regularitzi la situació”, ha reivindicat. Finalment, la cap de llista de la demarcació de Girona ha conclòs que del treball conjunt amb el sector s’ha d’apostar per aquelles mesures que puguin “associar Catalunya a un destí turístic segur.”