El brot de coronavirus a la residència de Lladó ja acumula 11 morts i 53 contagiats

Hi ha tres persones que estan ingressades

El brot de coronavirus a la residència Bona Vista de Lladó (Alt Empordà) ja suma 11 morts i 53 contagiats, tal i com ha avançat Diari de Girona i ha confirmat aquest diari. D'aquests, 38 són residents i hi ha tres persones ingressades. Pel que fa als treballadors, n'hi ha 15 d'infectats d'una plantilla de 24.

Un d'ells ja s'ha reincorporat a la feina i s'han fet testos ELISA a quatre més per determinar el seu estat immunològic abans que tornin al seu lloc de treball. Divendres passat també es van fer tests serològics als residents i, a hores d'ara, ja hi ha 20 usuaris que s'han recuperat. Durant aquesta setmana es continuarà avançant en el procés de desaïllament.

En aquests moments, a la residència hi ha quatre usuaris positius que estan en procés de superar la malaltia. Precisament, aquest dilluns s'hi van desplaçar equips de vacunació per administrar la segona dosi de la vacuna contra la covid-19 als residents que ja s'han recuperat.

La residència va detectar el primer cas de contagi l'11 de gener en un treballador. Immediatament, es van activar els protocols de contenció i sectorització i el dia següent es va fer un cribratge a tot el centre. En aquests tests, es van detectar inicialment 21 residents positius i, progressivament, van anar aflorant nous casos entre residents i treballadors.