Cassà de la Selva reobre el seu Centre de Dia

Es va tancar per la pandèmia el 16 de març de l'any passat

El Centre de Dia de la Residència Geriàtrica Sant Josep de Cassà de la Selva (Gironès) ha reobert aquesta setmana després de ser tancat el 16 de març del 2020 amb l'inici de la pandèmia seguint les directrius del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.

El servei de Centre de Dia és un servei social especialitzat d'acolliment diürn que dóna suport a les persones grans que necessiten organització, supervisió i assistència en les activitats de la vida diària (AVD) i complementa així l'atenció pròpia de l'entorn familiar en el domicili.

Aquest és un servei que s'adapta a les necessitats d'atenció i interessos de les persones grans que hi assisteixen i que afavoreix el manteniment de la seva autonomia personal i de la seva activitat social a través de diverses activitats diàries. Totes les activitats que s'hi realitzen tenen l'objectiu de potenciar i estimular les habilitats de cada persona d'acord als seus gustos i preferències, en un ambient lúdic i acollidor que permet millorar la felicitat i la qualitat de vida de les persones ateses.

El perfil d'usuaris del servei són persones majors de 65 anys en situació de dependència i/o risc social. El centre actualment disposa de 10 places, 4 d'elles ocupades el mateix dia de l'obertura.

Per tornar a obrir el centre, l'Ajuntament ha adequat la sala de rehabilitació, local situat en els baixos del mateix edifici, però totalment aïllat del normal funcionament diari de la Residencia. Unes obres que han tingut un cost de 10.000 euros.

En el nou local del Centre de Dia, a més d'estar aïllat de la Residència, s'han fet diferents reformes exigides pel Departament de Salut, per adequar-lo al nou servei.   Els treballadors/es  que gestionin aquest centre no poden tenir cap contacte amb la resta de la Residència i per tant no faran servir les instal·lacions de la Residència, com: accés, vestidors i serveis.

L'horari d'obertura serà de les 10 del matí a les 20 hores de forma ininterrompuda de dilluns a divendres i s'inclou dinar i berenar per als residents.