Calonge i Sant Antoni aconsegueix la cessió de la carretera C-253 fins a Platja d'Aro

La Generalitat aportarà 268.533 euros per condicionar la via

La Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Calonge i Sant Antoni (Baix Empordà) han signat un conveni de cessió de la carretera C-253, en el tram que va des de Sant Antoni fins a Platja d'Aro. L'acord estableix que el Govern cedeix la carretera al consistori i que també hi farà una aportació de 268.533,78 euros per fer-hi tasques de condicionament, adequació i remodelació del tram cedit.

Entre les actuacions, hi ha prevista la millora del ferm, la senyalització vertical i de diversos talussos. A més, la Generalitat es compromet a redactar el projecte executiu de transformació del tram en una via urbana, valorat en uns 75.000 euros. La cessió permetrà a l'Ajuntament impulsar la creació de la via verda que ha d'enllaçar Sant Antoni amb Platja d'Aro.

En aquest sentit, i en paral·lel a la cessió de la carretera, el consistori ja ha aprovat el projecte de taxació conjunta dels terrenys qualificats com a sistema viari necessaris per executar aquest projecte. D'aquesta manera, última els passos per a l'expropiació dels terrenys afectats per la construcció de la via verda. Es tracta de gairebé 1.000 metres quadrats qualificats com a sistema viari.

El projecte de via verda permetrà connectar el nucli de Sant Antoni amb Platja d'Aro, donant continuïtat a la via del Tren Petit, que va de Palamós a Palafrugell. Per la banda de Platja d'Aro, la via verda podrà connectar amb la dels Carrilets, que va d'Olot a Sant Feliu de Guíxols. El tram que anirà de Sant Antoni a Platja d'Aro enllaçarà dos nuclis de població turístics, i el seu recorregut també facilitarà el pas de vianants i ciclistes dels diferents càmpings que hi ha en aquesta carretera, i millorarà l'accés a les platges i cales d'aquest sector.

L'alcalde del municipi, Jordi Soler, valora positivament la cessió i diu que permetrà que el consistori gestioni "directament" la via, que ja tenia un ús urbà.