ERC reivindica un canvi de model cap a la transició energètica

Jordà s'ha posicionat al costat de la plataforma No a la MAT

La cap de llista d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a la demarcació de Girona, Teresa Jordà, i el candidat de la Selva, Jordi Orobitg, s’han reunit avui a Can Moragues amb representants de la plataforma de No a la Mat per expressar el seu suport i manifestar el rebuig al ramal aeri de Riudarenes.

Jordà ha defensat un model de transició energètica, “democratitzat, deslocalitzat i on el consumidor fos el centre”: “Apostem per un model que respecti els recursos, les persones i el seu futur. Un model que compti amb elles. Un model per al bé comú.”

La cap de llista republicana ha reivindicat que el “desplegament d’aquestes infraestructures que suposen un alt impacte en l’entorn natural i paisatgístic necessiten del consens de la societat civil per poder-se implantar al territori.”

“La problemàtica de la MAT posa en relleu la continuïtat d’un model econòmic i energètic liberal i en el qual es demostra la plena capacitat de les companyies per impulsar el seus criteris basats en els beneficis econòmics i no pas en el respecte al territori i la gent”, ha afegit.

Orobitg ha dit també que el model d’Esquerra Republicana passa, per tant, per l’impuls de les energies renovables; per posar el consumidor com a “element central en el nou model de mercat elèctric” i per la “col·laboració de les institucions amb la societat civil”.

 “A més, és urgent erradicar la pobresa energètica perquè quan parlem de ser útils a la gent i de ser els que estem Al costat de la gent, és justament per això. Volem un canvi de model també energètic perquè no volem deixar a ningú enrere, ni sense llum, ni escalfor a casa seva”, ha exposat Orobitg.

“Estem a les portes d’afrontar un dels reptes socials, tècnics, econòmics i polítics més grans que un país com Catalunya pot plantejar-se. No actuar tindria un cost irreparable per la societat catalana. El respecte i la cura del nostre entorn passa  per canviar models i dinàmiques de consum com l’energètic. Treballem, com sempre diem, per una República catalana justa, verda i feminista”, ha conclòs Teresa Jordà.

Durant la trobada a Can Moragues, Jordà i Orobitg també s’han reunit amb la plataforma No Variant C-63 als qui han manifestat la seva “voluntat de treballar des del consens amb el territori”.

La jornada de treballa ha comptat també amb la presència del senador, Jordi Martí Deulofeu, el portaveu d’Esquerra a l’Ajuntament de Santa Coloma de Farners, Joan Martí, i la regidora de l’Ajuntament de Riudarenes, Esther Serret.