Abascal i Garriga marxen escortats de l'acte de Vox a Girona per les protestes dels antifeixistes

S'han viscut moments de tensió entre manifestants i policia

Un fort dispositiu dels Mossos d'Esquadra ha impedit que una seixantena d'antifeixistes hagin pogut accedir a l'acte que Vox ha fet a Girona aquest migdia. Els manifestants han esperat a l'arribada del president de la formació d'ultradreta, Santiago Abascal, acompanyat del candidat a la presidència de la Generalitat, Ignacio Garriga.

Quan els líders de Vox han arribat s'han produït moments de tensió amb llançament de grava i insults, però els agents de la Brigada Mòbil i l'ARRO han contingut els manifestants que intentaven arribar a la zona on es feia l'acte. Durant els discursos els crits dels antifeixistes s'han escoltat i han impedit seguir l'acte amb normalitat. En total hi havia una quinzena de furgonetes dels Mossos i uns 60 agents.

Per la seva banda, Abascal, ha culpat els governs de la Generalitat i de l'Estat d'"encoratjar" la violència contra Vox. A l'acte d'aquest matí s'ha mostrat confiat que Vox obtindrà representació al Parlament. Assumeix, però, que seran a l'oposició i rebutja haver d'escollir entre ERC i el PSC. "Nosaltres garantirem que tingueu una veu que us representi", ha promès a la cinquantena de simpatitzants que els han fet costat. Un cordó policial dels Mossos ha separat els dos bàndols.

Un míting tens

Els líders de Vox han arribat caminant fins a la carpa del partit muntada al Parc de la Devesa de Girona i han estat rebut amb crits de "fora feixistes" i "visca Catalunya lliure" per part d'un grup d'antifeixistes que els han tirat aigua. És per això que Abascal ha començat la seva intervenció dient que "cal alguna cosa més que quatre mocosos violents, amics dels terroristes, per impedir-los el pas". A més, ha afegit que quan un dels manifestants li ha cridat "Visca Catalunya lliure", ell li ha respost que "sí, lliure de terroristes, separatistes i totalitaris".

Tot i que els Mossos han muntat un cordó policial per evitar que els dos grups es trobessin, Abascal ha lamentat que el grup de manifestants estiguessin "a 30 metres" d'ells "amb el consentiment de la conselleria d'Interior" i ha dit que tant el Govern com l'Estat eren "còmplices" d'aquesta violència". Abascal ha promès als seus seguidors que Vox es "quedarà" a Catalunya i que no els "abandonarà" ni "decebrà".

El líder de Vox ha aprofitat l'acte per carregar contra el PSC. "Si tant estimen als catalans, perquè envien el pitjor que tenen", s'ha preguntat, i ha qualificat el candidat del PSC, Salvador Illa, de "ministret que ha condemnat a la ruïna i als contagis els espanyols". Abascal també ha carregat contra els partits independentistes. "Al voler trencar Espanya s'han polvoritzat en mil sigles", ha dit. Per contra, ha afegit, "Vox ha vingut per construir una oposició digna per acabar amb la boira de falta de llibertat".

Per la seva banda, el candidat de VOX a la presidència de la Generalitat, Ignacio Garriga, ha insistit que el seu objectiu és "recuperar la Catalunya que la màfia separatista i l'esquerra els ha arravatat" i ha confiat que "irrompran amb força al Parlament per reclamar la llibertat".