Geis (JxCAT) garanteix cobertura de fibra òptica i de 5G a tota la província de Girona

La candidata també té com a prioritat desdoblar l'N-II o la variant d'Olot

La cap de llista de Junts per Catalunya (JxCAT) a les comarques gironines a les eleccions del 14-F, Gemma Geis, ha presentat avui divendres, primer dia de campanya, el decàleg de propostes per al territori. Ho ha fet acompanyada del conseller de Polítiques Territorials i Administració Pública, Jordi Puigneró, amb el qual ha volgut posar de manifest l'aposta que el partit fa en l'àmbit de les infraestructures digitals.

"A Junts seguirem treballant per garantir l'arribada de la fibra òptica i la xarxa 5G, generadores d'oportunitats, ocupació i riquesa. Ja hem aconseguit arribar a les capitals de comarca i hem de seguir-hi invertint, pel benefici que suposa per a empreses, autònoms i entitats", ha explicat Geis. "Aquesta ha estat una de les prioritats de Junts aquesta legislatura i també ho serà en la propera", ha recordat.

Puigneró ha subratllat que "Catalunya ha de ser un país industrial però també digital, connectat. Sense connectivitat no serem un país digital. Acabarem la feina que hem anat desplegant, amb la fibra òptica, també en aquells petits municipis que ens falten. El 5G també ha d'arribar amb força en aquestes comarques i per això estem impulsant el corredor 5G del Mediterrani, en la seva fase inicial amb el tram de Perpinyà fins a Figueres". "Per ser un país del coneixement ens faran falta eines d'Estat i una d'elles seran els fons europeus, que ens cal gestionar nosaltres mateixos", ha manifestat Puigneró.

Pel que fa a infraestructures per al territori, Geis ha recordat que les prioritats de Junts són "el desdoblament de l’N-II nord i la R3, exigirem inversions per l’aeroport de Girona Costa-Brava i la connexió amb el baixador del tren d'alta velocitat, el desenvolupament de tot el potencial del Port de Palamós com a port internacional, la construcció de la C-32 i la variant d’Olot".

A nivell social, Junts vetllarà per "protegir i reforçar el sistema sanitari i els seus professionals, augmentar i mantenir una atenció a la gent gran de qualitat i eliminar els mòduls prefabricats als centres educatius". I, per als joves,"promoure l’habitatge de lloguer assequible i un pla de xoc actiu per a l'ocupació, perquè l'atur és una gran preocupació. En aquest sentit, les polítiques digitals creen llocs de treball qualificats, i on les dones hi poden tenir molta presència", ha afegit la cap de llista.