La Policia Local de Palafrugell ja compta amb una unitat canina

Treballaran en la lluita contra el consum i la tinença de drogues

Durant la darrera setmana, s’ha incorporat una unitat canina a la Policia Local de Palafrugell (Baix Empordà), un projecte que s’ha gestat al llarg del darrer any i que ara és una realitat. El seu principal objectiu és la prevenció del consum i/o tinença de substàncies estupefaents a la via i espais públics, així com la lluita contra el tràfic d’aquestes substàncies, fomentant el patrullatge a peu de proximitat.

D’aquesta manera, el cos municipal segueix treballant en tasques preventives i de proximitat, tal i com ho ha estat realitzant en els darrers anys. A partir d’ara, “Uma”, que és el nom de la gossa ensinistrada per la detecció de substàncies estupefaents, i que es tracta d’un pastor belga malinois d’un any i quatre mesos d’edat, s’incorpora a la Policia local amb la finalitat de prevenir el consum i tràfic de drogues.

Paral·lelament també donarà suport a la resta d’unitats del cos policial, participarà en controls preventius de vehicles, realitzarà patrulles a peu per les zones amb més problemàtiques relacionades amb el consum de substàncies estupefaents, xerrades i exhibicions als centres escolars per conscienciar als més joves sobre els efectes que produeixen el consum d’aquestes substàncies, així com el suport a les inspeccions administratives dels establiments i col·laboracions amb altres cossos policials que ho requereixin.

Aquesta unitat canina, suposarà un important suport en la detecció d’aquestes substàncies en llocs molt específics, facilitant la detecció de les substàncies. A més, suposarà una disminució de la sensació d’inseguretat a diferents punts del municipi.