Silvia Paneque (PSC) crida al retorn d'una ''Catalunya unida'' en el seu inici de campanya

El míting telemàtic ha tingut lloc a la Pia Almoina de Girona

La cap de llista del PSC per les comarques gironines, Sílvia Paneque, ha fet aquest vespre una crida al retorn a una "Catalunya unida" i “centrada en temes de consens, canviant les propostes que divideixen per altres que uneixin”. En l’acte d’obertura de la campanya electoral que s’ha fet telemàticament des de les quatre capitals catalanes i que ha tingut una petita part presencial a la Pia Almoina de Girona, Paneque ha destacat que en aquests moments, de la mà de la candidatura de Salvador Illa, "el canvi és possible".

La candidata ha reclamat aquesta nova etapa per tornar a l’orgull institucional, a reemprendre la construcció d’infraestructures clau, la recuperació del teixit econòmic i social i l’enfortiment del sector públic. “Encara no sabem qui serà el president de Catalunya, però sabem que Salvador Illa és el president que mereix Catalunya”, ha afirmat Paneque. “Seriositat, rigor, solvència, treball són quatre paraules que el defineixen de manera rotunda”, ha conclòs.

Sílvia Paneque ha situat la prioritat “en la recuperació econòmica i social mitjançant un esforç públic més gran per donar suport al teixit econòmic perjudicat per la pandèmia: autònoms, hostaleria i turisme, oci nocturn, cultura, són sectors en els quals l’administració catalana hauria d’ajudar amb recursos públics complementant l’esforç que ha fet el govern central", ha reblat.

Paneque ha dibuixat les comarques gironines com “un lloc de trobada -Via Augusta-, que compta també amb els Pirineus i el Mediterrani: tres motors de captació turisme, talent, negocis i coneixement”. Per a la cap de llista, aquesta situació s’ha de saber aprofitar i per això cal “lleialtat institucional i col·laboració entre administracions”.

La socialista ha assenyalat la reactivació de l’aeroport, el corredor mediterrani i la Plataforma intermodal de El Far-Vilamalla com les prioritats en matèria d’infraestructures. També ha destacat la gran oportunitat que suposa el nou Trueta, que ha de ser un dels hospitals de referència a Catalunya en recerca i innovació i un pol d’atracció de talent en les indústries de les tecnologies biomèdiques. La cap de llista socialista també ha plantejat, entre altres objectius, la necessitat de l’enfortiment del Museu Dalí, fer realitat el Museu Thyssen de Sant Feliu de Guíxols, les variants d’Olot i Les Preses i garantir la bona connectivitat dels gran eixos viaris, l’AP7 l’N-II i l’Eix Transversal.

La cap de llista socialista ha destacat el fort accent municipalista de la llista per Girona al Parlament i ha cridat de nou a “omplir el Parlament de municipalisme, desplegant per exemple un nou Pla de Barris”. “El federalisme comença pel municipalisme”, ha manifestat, “federalitzem, doncs, recursos a favor del municipalisme”, ha afegit.

En l’acte també han participat el primer secretari del PSC de comarques gironines, Marc Lamuà i els primers candidats de la llista al Parlament, Òscar Aparicio, Mónica Ríos i Salvador Calabuig.