La badia de Roses entra al club de les més belles del món

Roses, Castelló d'Empúries, Sant Pere Pescador i l'Escala crearan un ens comú

Els representants dels quatre municipis han fet la presentació oficial d'aquest guardó en el transcurs d'un viatge en vaixell per la badia en què hi han participat empresaris turístics i un grup de blocaires internacionals especialitzats en Turisme que han participat al congrés TBEX fet a Girona.

La candidatura d'accés al club de les badies més belles del món es va aprovar inicialment en l'assemblea general que es va fer el maig de l'any passat al Senegal, però no ha estat fins a l'assemblea d'aquest any, celebrada aquest mes de setembre entre Grècia i Turquia, que s'ha oficialitzat l'ingrés de la badia Roses.

En la decisió d'acceptació de la badia de Roses hi han influït els principals atractius de la zona: els tres parcs naturals, les ruïnes d'Empúries, els més de 45 quilòmetres de platges -moltes d'elles amb la certificació europea de qualitat EMAS-, la gastronomia, la gran varietat i possibilitats de fer esports nàutics, terrestres i aeris, entre d'altres.

L'ens comú que crearan els municipis començarà a treballar en la confecció d'un pla d'accions de promoció i comunicació i d'un pla estratègic en turisme sostenible.

Una important eina de promoció a nivell internacional

Els municipis afirmen que aquesta marca de qualitat pot ser una important eina de promoció a nivell internacional. Així, l'alcalde de l'Escala, Estanislau Puig, ha afirmat que "aquesta és una oportunitat que ens donem les quatre poblacions per posar en comú els nostres actius". Per Puig, "sumar és potenciar la nostra oferta, especialment aprofitant un paraigües com és el d'estar entre les badies més belles del món".

En la mateixa línia, l'alcalde de Roses, Carles Pàramo, ha destacat "la importància de tirar endavant accions en comú d'aquesta transcendència, especialment en els moments en què estem vivint, en què la il·lusió i la unió són molt importants per diferenciar-nos com a destinació turística".

L'alcalde de Sant Pere Pescador, Jordi Martí, ha expressat la "satisfacció pel fet d'haver sumat sinergies i esforços de cara a posicionar-nos turísticament, amb una marca d'important valor afegit" i ha afirmat que "ha de ser el camí per oferir paquets turístics que ens donin a conèixer a nivell conjunt".

De la seva banda, el regidor de Turisme de Castelló d'Empúries, Agustí Ribera, ha afegit que aquest "és un projecte molt il·lusionador i que obre un camp de promoció mancomunada fins al moment impensable". "La badia té un potencial enorme, especialment pel que fa al turisme nàutic, i treballant conjuntament anirem a més", ha asseverat.