Un brot de covid-19 afecta dotze residents i quatre treballadors del geriàtric Sant Jordi de Celrà

El primer cas es van detectar diumenge durant un cribratge rutinari a la residència

Un brot de coronavirus afecta dotze dels 29 residents de la residència geriàtrica Sant Jordi de Celrà (Gironès) i quatre treballadors. Segons informa Salut, el primer contagi de covid-19 es va detectar diumenge passat durant el cribratge rutinari que es fa setmanalment als professionals de centres residencials.

Arran del positiu, van activar les mesures de contenció i control, van activar el pla de sectorització de la residència i van fer un cribratge massiu a tots els residents i els treballadors. Amb les proves, van detectar dotze casos entre els residents i a tres empleats més (que se sumen al primer que va donar positiu diumenge). Per garantir la sectorització dels espais, han traslladat tres usuaris a la residència Orpea, al Puig d'en Roca i al sociosanitari de la Clínica Salus. Així, a dia d'avui hi a nou persones positives aïllades en zona vermella.

El Departament de Salut i l'Agència de Salut Pública estan fent seguiment del bort i de les mesures preventives juntament amb la direcció del centre. L'equip d'atenció primària de Celrà s'ha encarregat del seguiment clínic dels pacients.