Detecten un brot amb nou pacients amb coronavirus a l'hospital sociosanitari de Lloret

Es va detectar diumenge quan un dels usuaris va presentar símptomes

La Corporació de Salut Maresme i la Selva ha detectat un brot de coronavirus, amb nou pacients positius dels 70 que hi ha a l'hospital sociosanitari i la residència asil Nicolàs Font de Lloret de Mar (Selva). Les persones afectades es concentren a la tercera planta del centre. Tres han presentat simptomatologia lleu i la resta són asimptomàtics.

El brot es va detectar diumenge quan un dels usuaris de la tercera planta del sociosanitari va presentar símptomes compatibles amb el coronavirus i un professional va donar positiu. Dilluns es van fer proves PCR als 15 pacients de la planta, nou dels quals van donar positiu. Un cop coneguts els resultats, la direcció del sociosanitari va engegar un cribratge de tots els pacients i residents per detectar si hi havia més casos.

Aquest dimarts es van fer 55 proves PCR més i totes han sortit negatives. El cribratge continua aquest dimecres amb proves a tots els professionals, 75 en total. Arran de la situació, s'ha informat a les famílies i s'han suspès les visites al centre.

Seguint els protocols de Salut, s'han aïllat els pacients afectats a les seves habitacions i es procedirà a la sectorització de la tercera planta, que és on s'han trobat tots els casos. També s'està fent un seguiment dels casos positius i dels contactes.

Amb la primera dosi de la vacuna administrada

Precisament, el 14 de gener es va dur a terme la campanya de vacunació contra la covid al sociosanitari i la residència. Es va administrar la primera dosi de la vacuna a pacients, residents i professionals. La primera dosi permet generar un cert grau d’immunitat, que es reforça i arriba al màxim nivell amb la segona dosi, que s’ha d’administrar entre 21 i 42 dies després de la primera injecció.