L'alcaldessa de Tossa de Mar es vacuna durant la campanya contra la covid feta al geriàtric del municipi

Imma Colom ho justifica perquè és personal sanitari i visita "molt sovint" la residència

L'alcaldessa de Tossa de Mar (Selva), Imma Colom, s'ha vacunat contra la covid-19 aprofitant que el Departament de Salut va anar al geriàtric del municipi per administrar-la entre els usuaris. Colom és metgessa però des de l'oposició han recordat que està en excedència per ocupar el càrrec d'alcaldessa, on dedica el 95% de la jornada.

Durant l'últim plenari de Tossa de Mar l'alcaldessa va justificar haver rebut la vacuna perquè visita "molt sovint" el geriàtric. La batlessa també va afirmar que no havia fet "cap trampa" i que se sentia "molt contenta" d'haver rebut el vaccí en el centre de gent gran de Tossa i que els seus usuaris també ho haguessin fet.

L'Ajuntament va penjar una fotografia a les xarxes de Colom rebent la vacuna.

Sense trampes

L'alcaldessa del municipi ha respost que no ha fet "cap trampa" per rebre aquesta vacuna, ja que ella estava dins de la llista que va fer la residència per vacunar als residents i personal del centre. "M'he vacunat per solidaritat", ha afirmat Colom.

Imma Colom és metgessa del CAP de Tossa, però està en excedència des que va accedir a l'alcaldia del municipi. Tot i així, ella segueix col·laborant amb el geriàtric i atén als residents que ho necessitin quan el CAP del municipi tanca. Per això ha reafirmat que la seva vacunació està totalment avalada. "Soc metge abans que alcaldessa, si em necessiten, jo hi vaig", ha afegit Colom.

A més, l'alcaldessa ha afegit que no pensa dimitir i que tornarà a la residència properament per rebre la segona dosi i es tornarà a fotografiar. De fet, Colom se sent "molt contenta" d'haver rebut la vacuna i que tots els usuaris del geriàtric també ho hagin fet.

Segons va detallar l'alcaldessa en un ple municipal el 19 de gener, la residència va vacunar en primer lloc a tots els residents del centre i posteriorment al personal sanitari. A continuació també va convocar als col·laboradors habituals, com ara el podòleg i el perruquer i per últim els usuaris del centre de dia.

Ple extraordinari

Des de Tossa Unida -un dels grups de l'oposició- creuen que la vacunació de l'alcaldessa és un acte "insolidari" i una "falta de respecte per la resta de veïns del municipi". Per això ja han demanat la convocatòria d'un plenari extraordinari per reprovar el comportament de l'alcaldessa.

A més, creuen que és un mal ús de que estan fent alguns dels càrrecs polítics de la seva posició per rebre la vacuna abans que la resta de població.