Llibertat provisional per al jove de 27 anys detingut per abusar d'una menor a qui va conèixer a Instagram

El jutjat li prohibeix apropar-se a 300 metres de la noia

El jutjat de guàrdia de Girona ha deixat en llibertat provisional el jove de 27 anys detingut per abusar sexualment d'una adolescent a qui va conèixer per xarxes socials. La magistrada, però, ha acordat imposar-li mesures cautelars. El jove haurà de comparèixer periòdicament al jutjat i se li prohibeix acostar-se a menys de 300 metres de la menor ni tampoc comunicar-s'hi per qualsevol via.

Segons la denúncia que va interposar la menor, que té 14 anys, els dos es van conèixer a través d'Instagram i van quedar per veure's al pis d'ell. Allà, després de consumir alcohol i drogues, van mantenir relacions sexuals. La causa està oberta per un delicte d'abusos sexuals agreujats.

La menor, que té 14 anys i viu en un poble del Gironès, va anar a presentar denúncia aquest diumenge al migdia a la comissaria que Mossos i Policia Local comparteixen a Salt. Allà, l'adolescent va explicar que havia conegut un nou a través d'Instagram, i que havia quedat amb ell al pis que té a Girona ciutat.

Segons la denúncia, durant la trobada, els dos van consumir alcohol i drogues a dins del domicili i van mantenir relacions sexuals. Es desconeix si van ser consentides o no, però el Codi Penal ja tipifica com abús sexual mantenir relacions amb menors de 16 anys. A més, també preveu condemnes a qui contacti amb menors a través d'internet o xarxes socials amb la finalitat de mantenir-hi relacions.

Després de rebre la denúncia de l'adolescent, els Mossos d'Esquadra van prendre declaració tant a la menor com a diversos testimonis. Aquest dilluns al matí, la policia va citar el jove a la comissaria de Vistalegre, i allà el van arrestar. El noi, un bolivià de 27 anys, viu a Girona ciutat i no tenia antecedents.

Aquest dimarts, el detingut ha passat a disposició judicial davant el jutjat de guàrdia de Girona. La magistrada ha acordat deixar-lo en llibertat provisional, però li ha imposat diverses mesures cautelars. El jove s'haurà de presentar periòdicament davant del jutjat i no es pot apropar a menys de 300 metres de la víctima ni tampoc comunicar-se amb ella. La causa està oberta per un delicte d'abusos sexuals agreujats.